Лили Иванова пак ще опита да покори Ямбол

ЛилиПримата на българската естрадна музиката Лили Иванова отново ще опита да покори опърничавия Ямбол. Концертът й е насрочен за 25 май, събота, мястото на действието е зала „Диана”. Добрата, стара зала „Диана”, която тази година навършва 50 години от построяването си, и която помни и триумфи, и падения на Лили Иванова в нея.

Преди две години най-голямата ни естрадна певица отново имаше намерение да събере хиляди край река Тунджа, но продадените билети за концерта и в зала „Диана” бяха нищожни и  изключително амбициозен артист, каквато е Лили Иванова, предпочете да отмени изявата, върна парите на закупилите от ценната хартия.

Странно, парадоксално е, че Лили Иванова трудно събира публика в Ямбол. Въпреки че    край Тунджа тя също е считана за най-големият глас в поп музиката в България, въпреки че много от шлагерите й са по музика на Носителя на Голямата награда на града ни Митко Щерев, който навремето бе ръководител на оркестъра й „Маковете”, на няколко пъти зала „Диана” не иска да се напълни.

Когато преди време тя направи концерт в залата на общината, свободни места наистина нямаше, ала такава зала явно е за Лили Иванова подобна на гастрол в селско читалище, и тя иска триумф.

А за да е триумф, той трябва да стане в зала „Диана”. И може би на 25 май Лили ще постигне и това.

About the Author :