ЛИДЛ набира 120 души персонал за логистичния център край Кабиле

DSC06804„ЛИДЛ България” набира 120 души персонал за логистичния център край Кабиле. Това стана ясно по време на разяснителната кампания с потенциални кандидати да започнат работа в залата на община „Тунджа”, която беше проведена на 14 март.

В момента тече подбор на складови работници и сътрудници администрация. Изискването към тях е да имат поне завършено средно образование. Едните ще могат да кандидатстват до края на март, а другите до края на април. Те ще бъдат назначени на работа още преди логистичният център да заработи на пълни обороти. Предвидено е с тях да се проведе четиримесечно обучение в първия логистичен център в с. Равно поле, като през това време ще получават и заплащане.

DSC06806Според графиците на фирмата, до края на октомври трябва да приключи строителството на логистичния център. Два месеца ще са необходими, за да може да бъдат монтирани и пуснати всички съоръжения, а още два месеца ще трае и пълното зареждане с цялата гама от продукти на логистичния център. Затова е предвидено базата да заработи с пълен капацитет  на 1 март 2017 година.

Колко професионално подхожда фирмата към подбора на персонал и как изпълнява поетите ангажименти към община „Тунджа” се видя и от присъствието на представители на фирмата. В срещата участваха Милена Драгийска – изпълнителен директор на «Лидл България», Георги Иванов – управител ресор продажби, Атанас Бакалов – ръководител отдел складова логистика, Антон Алексиев – младши мениджър логистика, Виктория Станчева – PR мениджър. На срещата присъства и народният представител Атанас Мерджанов, който има съществен принос ЛИДЛ да реши да закупи терен точно в нашия регион, както подчерта изпълнителният директор на компанията още на първата копка.

DSC06821Припомняме, че на 3 септември 2015 г. „ЛИДЛ България” направи първа копка на втория логистичен център, който се намира край Кабиле на автомагистрала „Тракия”. Тогава беше казано, че той ще бъде по-голям от софийския край с. Равно поле. Обектът ще се разпростира на площ от 197 дка. Общата застроена площ ще бъде 47 000 кв. м със 121 товаро-разтоварителни рампи. Инвестицията е в размер на близо 80 млн. лв. Тя е най-голямата в новия участък на магистрала „Тракия” и най-голямата в сферата на високото строителство през последните 3-4 години.

Инвестицията стана възможна, след като община „Тунджа” продаде парцела на обособената предварително индустриална зона Кабиле, на която по проект беше изграден довеждащ водопровод. Заради Националния археологически резерват и заради индустриалната зона общината успя да убеди Агенция „Пътна инфраструктура” да бъде направена специална отбивка от автомагистрала „Тракия” и така Ямболска област е с три отбивки от магистралата.

DSC06809На разяснителната кампания беше представена и дейността на „ЛИДЛ България”, която за 5 години успя да стане втора по продажби в страната. Компанията работи в България от 25 ноември 2010 г. Досега в страната са изградени 79 магазина в 41 града. В момента работещите във веригата са над 1800, а в плановете на фирмата за следващата година и половина влиза откриването на около 300 нови работни места.

Като работодател вероятно «ЛИДЛ България» няма да е от фирмите, които плаща минимални доходи. На предишни представяния изпълнителният директор на фирмата беше изтъкнал, че касиерките в магазините на компанията получават 750 лв., а това вероятно ще привлече повече млади хора да потърсят там реализация.

Диана Иванова

About the Author :