„Лидл” единствен кандидат за индустриалната зона на „Тунджа”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Лидл България” ЕООД е единственият кандидат за покупката на индустриалната зона на община „Тунджа” край село Кабиле. На публичен търг беше обявен имот от 187,467 дка в местността „Бозалъка” край Кабиле, отреден за производствена и складова дейност, търговия и услуги. На търга, провел се днес – 11 март, представителят на компанията Бисер Инчовски, наддаде с една стъпка, за да вземе участие в публичния търг, стартирал с начална тръжна цена от 1 815 000 лв. без ДДС. По този начин цената достигна 1 905 750 лв. без ДДС.
В тридневен срок кметът на общината трябва да издаде заповед, с която да определи спечелилия търга. В нея ще бъде уточнен и срокът, в който достигнатата цена трябва да бъде заплатена и да се подпише и договорът за продажбата.
След търга представителят на „Лидл България” ЕООД уточни, че ще бъде изграден логистичен център и ще бъдат открити много работни места. Той не пожела да конкретизира повече, защото тепърва предстои много работа, но заяви, че инвестицията ще бъде реализирана в кратки срокове.
След подписването на договора, това ще бъде най-голямата сделка за продажба на имот, реализирана в община „Тунджа”, а и в Ямболска област.

About the Author :