Лидл България отваря врати за следващото поколение стажанти

Ямбол, 25.03.2021

Лидл България отново отваря врати за талантливите млади хора. За втора поредна година компанията обявява старт на своята стажантска програма, с която дава възможност на студенти от България и чужбина да натрупат ценен опит, а защо не и да започнат своята кариера в лидера на търговията на дребно в Европа.

Тази година веригата търси 9 стажанти, които ще се възползват от силната практическа насоченост на програмата и ще работят по свой проект в рамките на 2 месеца – от 1 юли до 31 август. Те трябва да бъдат студенти и да имат интерес в една от ключовите за бързооборотния сектор области – продажби, логистика, експанзия, стоково снабдяване, човешки ресурси и право. Всички желаещи трябва да изпратят своето CV до 15 април на кариерния сайт на компанията https://jobs.lidl.bg/, където могат да кандидатстват директно за проекта, по който биха искали да работят.

Стажантската програма на Lidl е различна с това, че младите хора работят по реален бизнес казус в избраната от тях област – с подкрепата на ментор и екип от професионалисти. Това им позволява за кратко време да усетят пулса на компанията, да натрупат много практични знания и умения. За младите хора програмата е възможност да попаднат още в началото на кариерата си при работодател, който ги оцени и инвестира в развитието им, което е тяхно конкурентно предимство в дългосрочен план.“, каза Катерина Шопова, Директор „Човешки ресурси“ в Лидл България.

Освен че ще работят по конкретна задача и ще трупат практически знания, стажантите ще преминат и през допълнителни обучения – по управление на проекти и презентационни умения, ще разчитат на опитен ментор, който ще ги въведе в света на Lidl, и ще се възползват от атрактивни придобивки – 800 лв. брутно месечно възнаграждение, 120 лв. ваучери за храна за периода на програмата, 1 ден отпуск за рожден ден и възможност за 5 дни неплатен отпуск.

Лидл България проведе първото издание на своята стажантска програма миналата година, когато 7 стажанти представиха своите идеи и проекти. Всички те оцениха високо програмата и споделиха, че са научили важни уроци, усвоили са ключови умения и международно ноу-хау, но преди всичко – получили са свободата да предлагат нови решения и да ги защитават на най-високо ниво, което е изключително ценно за младите хора.

Един от завършилите стажанти продължава кариерното си развитие в компанията именно благодарение на програмата. Кристиян Начев, студент от Техническия университет в София, защити проект за оптимизация на складовата логистика и вече е част от екипа на Lidl в Логистичната база в Равно поле. Така програмата реално доказа, че е чудесна възможност за кариерен старт на младежи без голям опит по специалността, която изучават, но с желание и амбиция да учат и да се развиват. 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 106 магазина в 49 града и над 3000 служители. Предимствата на специфичния бизнес модел, широката гама продукти с оптимално съотношение качество-цена и въвеждането на редица иновативни практики и модели, наложиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда честно, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, служители и партньори.

 

About the Author :

Leave a reply