Лидл България направи първа копка на втория си логистичен център край Кабиле

???????????????????????????????Лидл България направи първа копка на втория си логистичен център край автомагистрала „Тракия” в индустриална зона Кабиле.

Вторият логистичен център на Лидл България ще бъде по-голям от софийския край с. Равно поле. Обектът ще се разпростира на площ от 197 дка. Общата застроена площ ще бъде 47 000 кв. М със 121 товаро-разтоварителни рампи. Очаква се да бъдат разкрити между 120 и 150 работни места. Инвестицията е в размер на близо 80 млн. лв. Тя е най-голямата в новия участък на магистрала „Тракия” и най-голямата в сферата на високото строителство през последните 3-4 години.

Инвестицията стана възможна, след като община „Тунджа” продаде парцела на обособената предварително индустриална зона Кабиле, на която по проект беше изграден довеждащ водопровод. Заради Националния археологически резерват и заради индустриалната зона общината успя да убеди Агенция „Пътна инфраструктура” да бъде направена специална отбивка от автомагистрала „Тракия”, с което Ямболска област единствена има три отбивки на магистралата.

Тази инвестиция е пример за полезния ефект от общите усилия на община и държава, коментира кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, който пръв отправи своето привествие на церемонията по първата копка.

За 5 години Лидл България успя да открие 78 магазина в 41 градове в страната и да стане втора по оборот от търговските вериги в цялата страна. През следващите 5 години си поставяме за цел д станем първа верига, каза управителят на Лидл България Милена Драгийска. Компанията е инвестирала до момента в България над 1 млрд. лв. за закупуване на земя и строителство.

About the Author :