„ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ“ ИНВЕСТИРА В СВОИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И ИМ ОСИГУРЯВА СИГУРНО БЪДЕЩЕ

IMG_4657„Лидл България“ представи стратегията за управление на човешките ресурси в компанията. Госпожа Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен директор на „Лидл България”, представи проекта „Работодателска марка“ и резултати на „Лидл България“ за изминалата 2015 година.

„За 5-те години откакто сме на българския пазар носим отговорносттаза нашето развитие– както към нашите клиенти, така и към нашите служители. От първите 14 магазина, с които стартирахме през 2010 г., днес вече достигнахме 80 в 42 града.Сами разбирате, че наред с всичко останало това е голяма отговорност, която се поема за развитието им, за да могат те и организацията да функционират не просто спокойно, но и успешно.”, споделя г-жа Драгийска.

В момента в компанията работят 2004 служители, което е увеличение с 53% спрямо 2011 г., а до края на тази година се очаква да се открият още 250 нови работни места.

IMG_4628„Смело можем да кажем, че ние предлагаме една от най-добрите заплати за пазара. Средната работна заплата за финансовата година понастоящем е 1479,83 лв. Освен това, с обученията, които се извършват във всяко едно звено на компанията, правим възможно средният процент настоящи служители, получили професионално развитие, да е цели 14%. И от друга страна текучеството на персонала ни е едва 2,36%.“, казва г-жа Драгийска.

Зад мотото на проекта „Работодателска марка“ – „Успехът е в теб.“стои желанието на „Лидл България“ да насърчи и подкрепи индивидуалното развитие на всеки свой служител, което неизменно води до повишаване на ефективността и мотивацията на екипите и трайно подобряване на финансовите показатели на компанията.

20% ръст във финансовите резултати на „Лидл България“през 2015 г. спрямо 2014 г. 

През 2015 г. спрямо 2014 г. компанията отчита 6% нарастване на стойността на средния бон на покупка и7% увеличение на клиентите на веригата. „Лидл България“ отдава добрите резултати на повишеното доверие от страна на клиентите на компанията. Това се дължи на нашите мотивирани служители, качество на предлаганите продукти и коректност.“, сподели г-жа Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен директор на „Лидл България”.

„Лидл България“ с втора логистична база край Ямбол с 80 млн. инвестиция. 

В началото на 2017 г. компанията ще открие втора логистична база край Ямбол, местност Кабиле. Засега екипът е от 48 човека, а в дългосрочен план в логистичната база ще работят до 150 човека.„Лидл България“ държи хората, които наема, да са от същия район, защото от една страна се дава възможност на местната икономика да се развива и от друга, се дава шанс на хората да бъдат при семействата си, осигурявайки им една значително добра заплата, с която да си го позволят.

Проектът „Работодателска марка“ е ествесвено продължение на дългогодишните усилия на „Лидл България“ в грижата им към служителите на компанията – ежегодно надграждане на пакетите от допълнителни придобивки, като допълнително здравно осигуряване, максимален размер ваучери за храна на месец, спортни активности и много други, като съвсем скоро ще стартира и проект „Здравен мениджмънт“, благодарение на който ще бъде поставен допълнителен фокус върху здравето на служителите на компанията. През пролетта „Лидл България“ беше и първата търговска верига, която обяви и 25.12. като почивен ден за всичките си магазини, наред с 01.01.

Повече за стратегията и актуални позиции може да видите на www.lidl.bg/jobs

 

About the Author :