„Лидл България“, „АВС инженеринг-Н“ и „Севина ЛТД“ са победителите в Инвеститор на годината 2017 в област Ямбол

DSC02205Ямбол, 21.11.2017 г.

Конкурсът „Инвеститор на годината” 2017 година се проведе за дванадесета поредна година в област Ямбол. Конкурсът популяризира фирмите и организациите с принос към икономиката на област Ямбол и социално-икономическото развитие на региона.

Победителите в трите категории на конкурса Инвеститор на годината през 2017 година са:

В категория „Малки предприятия“ фирма „Севина ЛТД ЕООД. Фирма „Севина“ работи в сферата на производство и търговия с платове и суровини. Фирмата печели наградата в тази категория с направената инвестиция в откриване на нови производства на DSC02225платове и реконструкция на сгради, машини и технологии. Инвестицията е за 1 525 000 лв. Новоразкритите работни места са 20.

В категория „Средни предприятия“ победител е „АВС инженеринг-Н“ ООД. През настоящата година фирмата отвори нов строителен хипермаркет в Ямбол, с което затвърди разбирането за добър местен бизнес. Направената нова инвестиция  на фирма АВС инженеринг е на стойност 2 922 831 лв. в изграждане на хипермаркет. 720 хил.лв. за внедряване на нови технологии и продукти. Фирмата инвестира в обучението на квалифициран персонал и разкри нови 109 работни места.

DSC02239Инвеститор на годината 2017 в категория „Големи предприятия“ е „Лидл България“. Лидл България получава това отличието заради вложените 80 млн. лв. инвестиция в базата, заради допълнителните 1,5 млн. лв. във важни за района и местната общност проекти, заради инвестицията в човешки капитал и разкритите 150 работни места.

Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов в приветствието си към  гостите отбеляза, че „тази година беше добра от към инвестиции за област Ямбол, доказват го всички номинирани и наградени. И това е само част от успешно работещия бизнес в Ямбол и региона. Убеден съм, успешни инициативи ще има и през следващата година и област Ямбол ще е отново привлекателно място за инвестиции”.

Всички номинирани тази година фирми са:

В категория „ Малки  предприятия”:

  • ДИСКРЕТ  ЕООД
  • НЕВАДА   63 ЕООД
  • ВИТАГРЕЙН  БГ АД
  • СЕВИНА  ЛТД ЕООД

В категория „ Средни  предприятия”:

  • АВС  ИНЖЕНЕРИНГ – Н ООД
  • АГРО  КЕПИТЪЛ 2011 ЕООД
  • ПРИМАТЕКС  ООД
  • ПРАКТИКЕР  РИТЕЙЛ ЕООД

В категория „ Големи предприятия” :

  •  ВИДЕНОВ ГРУП ООД
  • ЛИДЛ БЪЛГАРИЯ ЕООД

DSC02244За първи път тази година по инициатива на областния управител бе дадена и нова специална награда в категория „Социална инвестиция“. Погледът тук е насочен посока на корпоративната социална отговорност. Идеята е да се обърнем внимание на фирми и обществени организации в областта реализирали проекти и инициативи, които променят цялостната обществена и инвестиционна среда и оказват положителен ефект за обществото, било в подкрепа на младите хора, на семейства, на нуждаещи се… Първите отличени в категория „Социална инвестиция“ са „Палфингер Продукционстехник България“ и Български червен кръст Ямбол. Два примера на социално активни и отговорни организации, чийто пример и дейност водят до нов устойчив социален модел на взаимоотношение между държавна власт, местна власт и бизнес.

В навечерието на светлите коледни празници поздрав към областния управител и всички гости на церемонията отправиха най-малките коледарчета от детска градина „Пламъче“.

DSC02191 DSC02192 DSC02194 DSC02197 DSC02201 DSC02209 DSC02214 DSC02219 DSC02232 DSC02254 DSC02257 DSC02260

 

About the Author :