Лидерът на „Синьо единство” инкогнито в Ямбол

I_Bachvorov00   Лидерът на партия „Синьо единство”Христо Панчугов почти тайно пристига днес в Ямбол. Преизбраният преди шест дни за председател на политическата формация Панчугов и други членове на ръководството на „Синьо единство” ще има среща с местните водачи на партията, сред които Илиян Янев, Илиян Бъчваров и Милен Гайдаров.
Янев е прясна фигура в ямболската политика, на практика първото му излизане на сцената бе по време на официалното представяне на Реформаторския блок пред медиите на 19 ноември миналата година. Тогава той представи себе си като юрист и филолог, бивш юрисконсулт на община Ямбол. Мнозина обаче все още го свързват най-вече с майка му, Ваня Янева, заклета седесарка, членуваща в зората на демокрацията в БЗНС ”Никола Петков”. Докато за Илиян Янев предстои да се доказва, то другите две от водещите фигури в „Синьо единство” в Ямбол са много добре познати фигури.
Илиян Бъчваров бе председател на общинската организация на СДС в Ямбол, още тогава той бе близък с Надежда Михайлова, сега Нейнски, така че влизането му в „Синьо единство”е разбираем ход. Бъчваров бе и в управлението на държавно равнище, като директор Националната ветеринарно медицинска служба. Той влезе в ямболската политическа история с това, че през ноември 2002 г. изключи със съмишлениците си от СДС Петко Проданов и Георги Желев-Дубаеца за”уронване на престижа на синята партия”.
Милен Гайдаров има в биографията си четири години като заместник-кмет по социалните проблеми на община Ямбол, при мандата на Кирил Тодоров. После Гайдаров се върна на учителското си място в Гимназия „Васил Левски”и бе излязъл за дълго от политиката.
„Делник” все пак разбра защо лидерът на партия „Синьо единство” Христо Панчугов пристига почти инкогнито край Тунджа-той ще има среща с местните активисти, за да уточнят някои важни технически въпроси.
Все пак евроизборите чукат на вратата, а тя няма да се отвори сама за дясната партия, не успяла да смели брашно с другите формации от Реформаторския блок.

About the Author :