Лидерът на АБВ Константин Проданов: Бедността и драстичната експлоатация – основи проблеми в Ямболско

SAM_8832aБедността, много ниските доходи, драстичната експлоатация, умишлено задържаното ниско заплащане – това е основният проблем, посочен по време на срещата на Константин Проданов, лидер на ПП АБВ, в Ямбол с актива на партията, както и с местни представители на коалиционния им партньор Движение 21. Това заяви той на пресконференция днес, 11 февруари, в която участваха и Марин Киров, зам.-председател на АБВ и областният председател на партията в Ямбол Христо Христов. Другите проблеми, изтъкнати по време на срещата с активистите в Ямбол, са: бягството на млади кадри, обезлюдяването на селата, неефективното земеделие, заради порочния механизъм за разпределяне на субсидиите, срива в образованието. Сред мерките, които АБВ-Движение 21 ще предложи, той посочи:промяна в данъчната система; премахване на плоския данък за физически лица; възстановяване на необлагаемия минимум; диференцирани ДДС ставки за стоки от първа необходимост, медикаменти и учебници; по-активна инвестиционна роля на държавата. Друг акцент, който се е очертал по време на срещата е, че моделът „парите следват ученика или студента“ не работи.Държавата трябва отново да стане активен стратегически планьор на потребностите от определени специалности и ресурсите да се насочат към специалности, от които държавата и икономиката ще имат нужда, „а не да продължаваме да бълваме неграмотни икономисти и юристи“, каза Проданов.

Градовете и регионите в страната са на различна скорост, Ямбол изостава много от Стара Загора и Бургас, заяви зам.-председателят Марин Киров. Младите в Ямбол са в бедствено положение, те не виждат в лицето на институциите партньор за реализация.

Листата на коалицията АБВ-Движение 21 в Ямболско ще бъде водена от представител на АБВ, още не е ясно дали това ще е местна или национална личност. Имената ще бъдат оповестени най-късно в четвъртък, 16 февруари.

Програмата минимум на коалицията за изборите на база кумулативния резултатите на двете формации от последния президентски вот е 200 хиляди гласа, 5 процента – 15 депутатски места.

Борба с бедността, образованието и здравеопазването са приоритетите на лявоцентристкото обединение при евентуалната му работа в бъдещия парламент. Решаването на тези проблеми ще парира негативните демографски процеси, каза Проданов. Трябва да се намали пазарният елемент в образованието и здравеопазването. Лидерът на АБВ се обяви срещу това болниците да са търговски дружества, а джипитата – еднолични търговци, защото здравето не е стока.

 

About the Author :

1 Comment to “Лидерът на АБВ Константин Проданов: Бедността и драстичната експлоатация – основи проблеми в Ямболско”
  • сашу
    February 11, 2017 - Reply

    анемични, безидейни и временни

Leave a reply