Лидери на ГЕРБ се потопиха в анархизма

 

Челен

Няколко от лидерите на ГЕРБ в Ямбол бяха сред сюрпризите на премиерата на романа „Една и съща нощ” на Христо Карастоянов.
Председателят на общинската организация на герберите в града Александър Стойков, предвождаше групата, която дойде сплотено, но сякаш неочаквано за директора на Галерия „Жорж Папазов” Петко Йорданов и те трудно си намериха места.
До Стойков, който е бивш народен представител и бивш член на добилата преди години голяма популярност група „Верту”, седеше Мария Славова, шеф на „Социално подпомагане”/ така и не разбрах какво не им хареса на властниците, че смениха социални грижи с подпомагане, ама нейсе/.
Г-жа Славова събра погледите на доста мъже с фигурата си, но нямаше време за флиртове/поне на оня етап/, понеже Тенко Тенев/ заклет член на БСП, ала вероятно областният лидер на ГЕРБ Георги Славов ще обърне внимание на своите хора да проверят кой ще държи слова/, даде сигнал за премиерата.
Тенко му знае реда и не си позволи волности, освен да разпита по стила на проф.Ив. Шишманов автора на „Една и съща нощ” за безобидни неща. Пропусна обаче да попита Карастоянов за любимия му компонист. И добре направи, тъй като белетристът е заклет с музиката на „Битълс” и трябва

ше да се раздели между Джон Ленън и Пол Макартни.
Този пролог от премиерата мина и пред очите на още един активист на ГЕРБ, Галин Костов, но той май стоеше малко по-далеч от очите на началството Александър Стойков.
После. После Карастоянов се бухна във водите на анархизма заедно с Гео Милев и Георги Шейтанов и в залата замириса на смърт.
Калените кадри на ГЕРБ обаче не трепнаха и държаха пусията до самия финал и си заминаха с новия роман „Една и съща нощ”. Придобивката може би не е най-удачния подарък, с който можеше да се прибера у дома Ал.Стойков, тъй като той има три малки деца, а те току прихванали нещо от арсенала на анархизма. Шейтанов е изключен от гимназията, после има на сметката си доста обири или ексове, както ви харесва, и е най-издирваният от полицията мъж.
Шефката на „Социално подпомагане” ни се видя куражлия, но това е обяснимо, след като има всекидневен обилен допир до братята-роми.
В крайна сметка Стойков, Славова и Костов вероятно останаха доволни, още повече че на премиерата не дойде доцент Владимир Янев, който има навика да вади един наръч листове и да прави дисекция на литературния текст.
Кметът на Ямбол не присъства, може би именно това е кодът за появата на неговите партийни съратници на „Една и съща нощ”.

About the Author :