Летящ старт за юношите до 16 години на Ямбол

120150514202624Баскетболистите на „Тунджа” тръгнаха с летящ старт на финалите на държавното първенство за кадети, провеждащо се в Самоков. В първия си мач нашите надиграха убедително състава на „Левски” с резултат  82:74. Те тръгнаха силно в мача и натрупаха добра преднина през първите десет минути. Последва четвъртина за противника, но все пак „Тунджа” се прибра на почивката с аванс от  6 точки – 33:27.

Подновяването на играта доведе до силна четвъртина за ямболските кадети, които покачиха преднината си, а през последната част „Левски” съумя само да направи по-почетна загубата си.

За състава на „Тунджа” топ играч бе Илия Стефанов, който приключи с гросмайсторските 30 точки за 30 минути на терена. Той хвана и 5 борби, даде 8 асистенции и открадна три топки, като постигна внушителен коефициент на полезно действие от 27 пункта.

С  16 точки се отличи крилото Златомир Дончев, направил през този сезон дебют в мъжкия отбор на града ни, Георги Георгиев постигна 14 точки, следван от Максим Федоренков  с  10 точки.

Нашите са в една група във финалния турнир с отборите на ЦСКА, „Академик”/София/ и „Левски”.

About the Author :

Leave a reply