Летните занимания в библиотеката са в разгара си

IMG_9848Поредното “Лято в библиотеката”, организирано от детския отдел, е в разгара си. Днес, 11 юли 2019 г., малчуганите се бяха посветили на работа с хартия. Изработваха птички, шапки и оригами.

Завършиха трите занимания в раздел “Да бродираме шевици”. В тях децата изработиха украсени с бродерия, разделители за книга. Разделителите, заедно с всичко излязло изпод детските ръце, ще бъде подредено в изложба в последния ден на заниманията – 30 юли. Там ще са и рисунките, направени по време на заниманията “Прочети, разкажи, нарисувай”. Досега децата са чели откъси от “Пипи Дългото чорапче” от Астрид Линдгрен, “Историите на Дерек. Животът ми като таен агент” от Дженет Тажиян и “Бабата бандит” от Дейвид IMG_9849Уолямс. Ще продължат с книгите “SOS новата библиотекарка” и произведения на Роалд Дал. Четенето на книгите е съпроводено с изпълнението на занимателни задачи. В единия случай децата са си правили картинен речник на думите, както го прави героят. Те рисуват определени думи и после трябва да познаят коя дума е нарисувало другарчето им. Рисували са също така бабата от книгата “Бабата бандит” и Пипи Дългото чорапче.

След проведените занимания “Забавно програмиране – работа с робота Финч”, сега децата могат да се посветят на “Опознай своя град”. В един ден от седмицата те посещават ямболските музеи, а това се предхожда от информационна лекция. Вече са били в Регионалния исторически музей, предстои им да отидат в Етнографския музей, в Музея на бойната слава и накрая – в парка и посещение на стената на ямболската крепост.

Друго тематично занимание е “Кино в библиотеката”, по време на което гледат детски филми.

“Лято в библиотеката” започна в средата на юни и продължава през целия месец юли.

IMG_9853 IMG_9856

About the Author :

Leave a reply