Лекоатлетката Полина Тодорова е спортист номер 1 на Ямбол

Ямбол, 21.12.2020 г.

В зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ се състоя награждаването на десетте най-добри спортисти на Ямбол за 2020 година. Поради епидемиологичната обстановка в страната церемонията се проведе при закрити врати в присъствието единствено на наградените състезатели и техните треньори.

Най-добрите ямболски спортисти бяха определени от Общинската експертна комисия за физическата активност, физическото възпитание, спорта и спортно-туристическата дейност на заседание, председателствано от заместник-кмета на Община Ямбол Енчо Керязов, въз основа на резултатите от анкета, попълнена от ямболските журналисти.

В анкетата бяха включени двадесет и четирима спортисти, предложени от спортните организации, който са завоювали престижни награди през 2020 година.

Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански се обърна към присъстващите: „Уважаеми треньори, скъпи спортисти, радвам се, че макар и в различна обстановка, тази година отново имаме възможността да сме заедно.

Искам от сърце да поздравя вас и вашите треньори за успехите, които сте постигнали и да ви пожелая всяка следваща година да бъдат все по-големи. Щастлив съм, че с това, което постигате, отново ни карате да се гордеем и прославяте името на нашия град! Искам да споделя с вас, че още преди няколко месеца взехме решение и тази година в бюджета ще бъде заложен ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона. Предстои и капиталов ремонт на зала „Диана“, след като правителството ни подкрепи със сумата от четири милиона лева. Работим и в посока за създаване на възможно най-много места и за спорт на открито, защото за нас е важно да се развива както професионалният, така и аматьорският спорт.

Вие, нашите спортисти, заслужавате да имате добри условия, в които да се развивате и Община Ямбол ще съдейства за това според възможностите си. Само няколко дни преди най-светлите празници ви пожелавам да бъдете здрави – вие и вашите семейства и приятели, да бъдете щастливи, да имате много победи и най-важното – да бъдете заедно! Благодаря ви!“

Кметът и неговият заместник Енчо Керязов наградиха десетте най-добри състезатели на Ямбол и техните треньори.

На първо място в журналистическата анкета беше класирана Полина Тодорова от Клуб по лека атлетика „Тунджа“ – републиканска шампионка на 800 метра в зала, четвърта на 4х400 и пета на 800 метра в зала на Балканския шампионат в Истанбул, Република Турция. Тя е възпитаничка на заслужилия треньор Йордан Атанасов.

Пресцентър на община Ямбол

About the Author :

Leave a reply