Лекоатлетически игри в „Тунджа“

stadionНа 19.03.2015 г на стадион „Н. Лъсков” в гр. Ямбол се проведе Общинското първенство по лека атлетика за учениците от V-VІІ класи VІІІ-Х клас от училища на Община „Тунджа“, което е етап от Националния спортен календар на МОН.

В спортната надпревара участие взеха осем отбора в двете възрастови групи на три средищни училища от общината.

При момичетата от V-VІІ клас първо място със 100 точки е отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Веселиново, второ място с 96 точки – ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с Бояджик и на трето място е отборът на ОУ „Христо Ботев“, с. Кукорево.

При момчетата от V-VІІ клас отново първо е ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Веселиново, със 128 точки, втори, със 120 точки, е отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Бояджик и със 100 точки на трето място е ОУ „Христо Ботев“, с. Кукорево.

Във втората възрастова група VІІІ-Х клас отново най-добре подготвени се оказаха лекоатлетите на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, с. Веселиново като със 141 точки заеха първото място и на второ място с 117 точки е отборът на ОУ „Христо Ботев“, с .Кукорево.

И така, честта на община „Тунджа“ на 28.03.2015 г в областното първенство, ще защитават двата отбора на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ от с. Веселиново

Й.Николов

About the Author :