Лекият автомобил, предизвикал катастрофата с ТИР-овете, е ямболски

20140513_150933 (1)aШофьорът на ямболско Рено е предизвикал катастрофата, при която се сблъскаха два ТИР-а и шофьорите им изгоряха на първокласния път Петолъчката – Котел, научи „Делник”. По данни на полицията в 14,45 часа лек автомобил „Рено” с ямболска регистрация изненадващо се опитал да завие по черен път, докато зад него и насреща му имало ТИР-ове. Пътуващият зад него товарен автомобил се опитал да избегне удара и спрял внезапно, а ТИР-ът зад него го блъснал и се ударил челно в насрещния камион.

 wwww„Един пиян шофьр на едно „Рено” спира изневиделица на наклонената част на пътя.  Първият шофьор спира, вторият спира зад него обаче го удря и излиза леко в ляво и се удря в насрещно движеща се кола. Запалват се, впоследствие чакаме 45 минути след обаждане, за да дойдат полиция, пожарна, не идва нищо. Идват много по-късно. Не успяхме да ги изкараме момчетата, изгоряха вътре”, разказа Ангел Ангелов, собственикът на фирмата, чийто ТИР е първият, опитал се да не удари леката кола. Очевидци на инцидента разказват, че шофьорът на ямболското “Рено” твърдял, че е спрял рязко, защото изтървал цигарата си и се опитал да я намери.

20140513_155827.jpgaТой е невредим, по колата му също не личи, че е предизвикала катастрофа. Не е пострадал и водачът на първия ТИР, но е в шок и не иска да говори за инцидента. „Не ми се разговаря въобще, не ми се разговаря за тази случка…само ще кажа, че ако го нямаше пияния шофьор пред нас, нямаше да има нищо такова”, каза той и допълни, че на шофьора на леката кола пробата му показала алкохол над допустимото. От полицията в Сливен съобщиха, че няма никакво забавяне. Колите на пожарната и линейките са тръгнали веднага след получаване на сигнала, но докато стигнат до мястото на инцидента е било нужно време. Те обясниха, че не са поискали помощ от Стралджа, защото районът на Петолъчката и пътя за Котел се обслужват от Областна дирекция на МВР – Сливен. С часове пътят за Котел беше затворен, защото кранове трябваше да преместят изгорелите тирове.

About the Author :