Левски Лукойл победи Ямбол с 30 точки преднина

r-1024-768-bk-levski-lukojl-bk-iambolЛевски Лукойл надигра Ямбол със 100:70 (31:22, 22:23, 24:13, 23:12). Срещата се игра на 5 май в зала „Армеец“ в София.

Първата част беше оспорвана, гостите от Ямбол натрупаха преднина през първите 9 минути, срещу които нямаше отговор от съперника. но в нейния край Левски Лукойл започна серия от 13:0, завършила през втората четвъртина. Точно 120 секунди бяха достатъчни сините да заличат пасива си и да обърната ситуацията в своя полза. След 10 минути игра резултатът беше в полза на Левски Лукойл – 31:22. Разликата между двата отбора на полувремето беше 8 точки. През втората половина от мача сините играха много силно и това направи разликата двуцифрена. До края на срещата преднината на домакините само се увеличаваше и те в крайна сметка спечелиха с разлика от 30 точки.

Най-резултатен в мача беше Алан Арнет от отбора на Ямбол, който отбеляза 24 точки. Стоян Петков завърши с 18 точки.

От отбора на домакините Павлин Иванов отбеляза 18 точки, следван от Божидар Аврамов с 15 и 7 асистенции. Неманя Милошевич отбеляза 11, с по 10 се включиха Крис Минков и Веселин Веселинов, а Кийт Клентън добави 8 и спечели 12 борби.

Следващият мач на отбора на Ямбол е на 10 април от 18 часа в зала „Диана“ срещу Рилски спортист“.

Коментарът на старши-треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов след мача беше следният: „Най-трудните битки и най-тежките изпитания за нас тепърва предстоят. Всички знаем колко високи са целите и колко голяма е отговорността пред нас. Адмирации за борбата и за характера, с които Ямбол винаги играе и винаги трябва да служи за пример на останалите. Хубавото е, че в този отбор волята и жаждата за изява, играта с чест и с достойнство никога не се променят, независимо от обстоятелствата. Ние нямаме време за губене, дори по празниците мислите ни ще бъдат насочени към това, което стои пред нас. Целим се в Балканската лига, а голямата ни цел и задача, разбира се е титлата. Използвам случая да пожелая здраве, светлина и смирение на всички българи, не само по Великден.”

Чолаков /старши-треньор на Ямбол/: “Няма смисъл да коментирам качеството на играчите, с които разполага Левски Лукойл, нито има смисъл да говорим за разликата в класите. За мен единственото позитивно нещо за нашия отбор в този мач е, че дадох възможност на младите ни момчета да поиграят повече. Много съм доволен от тях. Допълнителен проблем бе отсъствието на капитана ни Станислав Говедаров. Контузен е, има разкъсана капсула на ръката и най-нормалното нещо е да му дам почивка и да е на линия за важните за нас мачове.”

About the Author :