Левски Лукойл надделя над Ямбол със солидна разлика

Трета поредна победа за Левски Лукойл и трета загуба за Ямбол в Националната баскетболна лига е резултатът от мача, изигран в столицата срещу сините. Срещата приключва при резултат 92:62 (21:15, 23:15, 23:22, 25:10).

Ямбол стои равностойно през по-голямата част от първата четвърт и дори повежда с 12:8 чрез Георги Сираков и Дарин Иванов. Домакините обаче са безапелационни и повеждат с 21:15 в края на частта.

През втората четвърт Александър Матушев се включва добре за Ямбол, като на таблото поставя равенство за 23:23. Отговорът на „сините“ обаче е твърде категоричен – серия от 15-0. Така полувремето завършва с преднина от 14 точки за домакините при резултат 44:30.

В третата четвъртина ямболии изравняват играта. Момчетата на Чолаков свеждат пасива до 7 точки чрез Александър Матушев, но последната част „сините“ печелят с разлика от 15 точки, като до края не изпускат инициативата.

Най-резултатен за Ямбол е Петър Вукович с 13 точки. Стейвиън Алън отбелязва 12 плюс 7 борби. Александър Матушев допринася с 10 точки. Най-добър за отбора на Левси Лукойл е Йордан Минчев с 15 точки, Чавдар Костов добавя 13, трима отбелязват по 12 точки – Христо Захариев, Брандън Янг и Джайлс Смит.

На 29 октомври отборът на Ямбол гостува на Черно море Тича.

Ето и отзивите след мача:

Иван Чолаков (старши треньор на Ямбол):

“30 минути играхме приличен баскетбол срещу по-класен отбор. Това, което искам да виждам, е израстване в играта. Показахме, че имаме желание да се борим, но някои грешки в края и умора допринесоха за резултата. Донякъде имаме изграден стил, сега предстои трудното.”

Георги Сираков (баскетболист на Ямбол):

“Агресивната игра на Левски ни накара да допуснем прекалено много грешки. Успяхме да се задържим в мача до края на третата част, но гледаме напред. Следващият двубой е много важен за самочувствието на отбора.”

Константин Папазов (старши треньор на Левски Лукойл):

“Донякъде имах притеснения от третата част. Но играхме агресивно, което се получи. Във втори двубой си бяхме поставили задача да допуснем до 60 точки. Имаме общо 27 асистенции, шестима най-резултатни. Няма как да не бъда доволен, но винаги има какво да се желае повече. Ако играем добре в защита, няма кой да ни победи.

Йордан Минчев (баскетболист на Левски Лукойл):

“Радва ме играта на отбора. Хубаво е, че ограничихме Ямбол до 62 точки. Мисля, че бързата атака ни помогна да победим лесно.”

 

 

 

 

About the Author :

Leave a reply