Лазарет в баскетболния ”Ямбол” преди дербито с „Левски”

1На лазарет прилича отбора на баскетболния „Ямбол” броени часове преди дербито от първенството с „Левски”. Мачът е в събота от 18 часа в зала „Диана” и крие интрига, както винаги, когато „сините” пристигат край Тунджа.
Лошата серия от здравословни проблеми на един от водещите ни гардове, Павлин Иванов, продължава. След като миналата седмица 21-годишният национал игра невъзстановен напълно от травма в глезена в Ботевград, сега той е налегнат от простудно заболяване. Подобно заболяване е затиснало и друг от ниските ни състезатели-Стойо Чолаков, който през този сезон се представя стабилно и върши добра работа, особено в защита.
На тренировка инцидент е претърпял дошлият в „Ямбол” в самия край на миналата година Димитър Маринчешки. Негов съотборник неволно го е ударил в окото и тежкото крило още не може да се възстанови.
При „Левски” с травма е изключително опитният Димитър Ангелов, възпитаник на ямболската детско-юношеска школа. Капитанът на шампионския „Ямболгаз” и дългогодишен национал, пропусна два мача на „сините”, но има вероятност Тити Папазов да го използва в горещата зала „Диана”.
Вицешампионите идват след победа през седмицата над румънския „Крайова”в Балканкската лига, което им дава допълнително самочувствие преди традиционно тежкото за тях гостуване в Ямбол.

About the Author :