Курс за водни спасители на плувни басейни и водни паркове

btyНа 27 март 2019г. ц приемен изпит стартира първият за тази година курс за обучение на водни спасители в квалификационната степен „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове”, организиран от БЧК – Ямбол. Кандидатите се явиха пред комисия в състав: Огнян Николов-инструктор по водно спасяване,  Добриела Праматарова – специалист „Водноспасителна дейност“ в секретариата на Обл.С на БЧК-Ямбол и Адриана Желева – квалифициран воден спасител, за да демонстрират плувни умения, съгласно регламентираните изпитни изисквания.

В продължение на 65 учебни часа кандидатите за водни спасители ще усвояват теоретични знания и практически умения, свързани с btyводноспасителната дейност, техники и тактики за спасяване и  първа долекарска помощ при воден инцидент.

Подготовката на кадрите ще се осъществява на плувния басейн в ПГ „Васил Левски” – Ямбол и в учебната зала на секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол

Обучението ще приключи със заключителен изпит, като всички кандидати,  успели да покрият заключителните изпитни нормативи, ще получат сертификат за завършен курс, даващ им право да работят на плувни басейни и водни паркове.

ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

 

About the Author :