Културно-просветният празник – отново достойно почетен

IMGP0937В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, поканени от кмета на община Болярово г-н Христо Христов, в ресторант „Странджа” – гр. Болярово, се събраха много представители на просветата и културата (учители от училищата и детските градини, служители в образователната сфера, председателите и секретарите на читалищата от общината, изявени самодейци, медийни представители). С присъствието си уважиха тържеството: Янко Анев – председател на комисията по образование в Общински съвет – Болярово; заместник-кметът на общината Нина Терзиева, секретарят Мария Чанева, София Минева – началник – отдел „Хуманитарни дейности и европрограми”, Мария Янчева (началник на финансовия отдел) и Атанаска Станчева (главен счетоводител на общината).

IMGP0943След чудесното лирическо встъпление на водещата (госпожа Минева), в ролята на своеобразен домакин с приветствени думи към всички поканени от него се обърна кметът на община Болярово –  г-н Христо Христов. Пожелавайки да се запази българския дух в общината ни, отчете като положителен първия програмен период, през който сме членове на ЕС – почувстваха се обновителни промени чрез извършването на ремонтни дейности в някои от училищата и читалищата. Но предстоят още множество дейности, строежи, подобрения, довършителни работи. И всичко това – в името на образованието и културата! Инвестиции за по-достойното ни бъдеще.

IMGP0944Съгласно традицията общинският кмет връчи после грамоти и парични награди за най-изявените. А именно: детски танцов състав „Боляровче” с художествен ръководител Румен Тодоров – за значителен принос за съхранение и популяризиране на българското танцово изкуство и достойното му представяне на българска и международна сцена; участниците в БМЧК при СОУ „Д-р Петър Берон” – град Болярово, ръководени от училищния лекар Янко Анев – за значителен принос в областта на червенокръстката дейност в община Болярово и популяризиране на хуманните принципи на БМЧК;

IMGP0947 Атанас Георгиев (НЧ „Стефан Караджа” – село Стефан Караджово) – за значителен принос в проучване и популяризиране на българското песенно изкуство и достойно представяне на общината на общински, регионални и национални конкурси; Веселин Тодоров (НЧ „Ана Маймункова” – с. Воден) – за изявено участие и значителен принос за развитие на художествената самодейност и съхранение и популяризиране на българското фолклорно наследство в община Болярово; Мирослава Карабалиева (ЦДГ „Детски рай” – с. Шарково) – за най-добър и всеотдаен учител, изграждане на привлекателна и разнообразна образователна среда в детската градина на смесена възрастова група, осигуряваща качествено възпитание и обучение; Станчо Николов ( СОУ „Д-р П. Берон”) – за дългогодишна педагогическа дейност, умение да мотивира учениците, да сплотява и създава позитивна атмосфера за работа; ОУ „Стефан Караджа” – с. Стефан Караджово – за постигнати успехи в прибиране и задържане на учениците през учебната 2014/2015 година.

IMGP0950След поздравленията и изказаните благодарности, културните дейци доказаха,че умеят да се веселят – така, както и работят в своята сфера – всеотдайно и си пожелаха по-често да намират време да са заедно.

 

 

 

IMGP0957 IMGP0958 IMGP0964 IMGP0972

About the Author :