Кулинарен мастър клас с шеф Милен Златев в ПГТ „Алеко Константинов” – Ямбол

Ямбол, 02.12.2022 г.

Кулинарен мастър клас за учениците от специалност „Кетъринг” и техните преподаватели организира в рамките на два дни ПГТ „Алеко Константинов” – Ямбол. Преподавател в тайните на кулинарното изкуство е шеф Милен Златев, бивш възпитаник на училището и един от най-популярните шеф-готвачи в България. Курсът започна днес, като ще продължи и в съботния ден.

„Милен Златев е пример за успешна реализация в кулинарната професия, обучението в която започва от нашето училище. Надявам се завършвайки гимназията да излезете като добре подготвени специалисти и да стигнете до тази висота, до която и той е стигнал, заяви при започването на мастър класа директорът на ПГТ „Алеко Константинов” Цветанка Николова. Тя посочи, че кулинарният курс има за цел да надгради обучението на учениците и да им даде допълнително самочувствие в професионалното им израстване.

„Завършил съм това училище преди 21 години, затова е голяма чест и радост, че днес съм отново тук, всяко такова завръщане има сантиментална стойност за мен. Ще ви покажа различни техники при приготвянето на два десерта, с които се надявам да обогатя знанията и уменията ви в тази област”, посочи шеф Милен Златев.

Двата десерта са Тирамису с модерен прочит и Кокосова еспума с диск от круши, сняг от бял шоколад и гел от круши. По време на приготвянето им пред ученици и учители, шеф Златев демонстрира редица специфични техники: Гел с агар агар, Спондж, Сняг от шоколад, Хрупкава основа без глутен, Еспума в сифон, Крем Тирамису, Чипс от бишкоти, Темпериране на шоколад, Оцветяване на шоколад.

Шеф Милен Златев обучава любители и професионалисти в сферата на сладкарското и готварското изкуство, води семинари и презентации в цяла България и е един от най-талантливите възпитаници на HRC Culinary Academy. Има повече от седемнадесет години професионален опит в кулинарното изкуство, като познава отлично испанската, италианската, азиатската кухня, френската и балканската кухня. В търсене на нови предизвикателства, шеф Милен Златев от наколко години се занимава с модерна и авангардна кухня.

 

 

About the Author :