Кукли от парцали изработваха децата в творческото ателие на “Лято в библиотеката”

IMG_2270Кукли от парцали изработваха днес, 3 юли 2018 г.,  децата в творческото ателие към библиотеката в Ямбол – част от заниманията в „Лято библиотеката“. Ателието се провежда всеки вторник с две отделни групи деца. Предходната седмица малчуганите под ръководството на библиотекар Татяна Йовчева скроиха куклите, изрязаха ги, работиха с креда, ножица и игли. Днес те довършиха куклите, поставиха им имена и ги приготвят за изложбата, която ще увенчае заниманията в края на юли. Следващия вторник те ще изработват моливници от хартия, което е доста по-лесно изделие.

Преди това в творческото ателие децата са правили фигурки от глина – в момента те се изсушават, а после ще бъдат изпечени. По време на последното занимание на 24 юли те ще бъдат украсени с бои и също ще участват във финалната изложба.

И през миналата година „Лято в библиотеката“ е приключило с изложба на открито. Тогава с Тодорка Димитрова малчуганите са изработили пиняти, пълни с бонбони, хвърляли са ги и са се черпали с тях. Тазгодишните изненади си остават такива до последно.

IMG_2268 IMG_2269 IMG_2271 IMG_2272

About the Author :

Leave a reply