Кукленият театър с премиера на “Снежанка и седемте джуджета”

kuklen teatarПремиерното представление на Държавен куклен театър „Георги Митев“-Ямбол – „Снежанка и седемте джуджета“, ще бъде представено на 18 септември от 18 часа, съобщават от театъра. Драматизацията и постановката са на Бисерка Колевска, сценография и кукли – Свила Величкова. Музиката е на Нелко Коларов. Участват актьорите Любомир Желев и Анна-Валерия Гостанян.

Огледалото е основен герой. То разказва историята за пагубната сила на суетата превърнала за вечни времена Злата мащеха на Снежанка в грозна врана. Тук фокусът на популярната приказка е насочен към несъвършенството на хората, които не заслужават богатствата и знанията на мъдрите джуджета. Царицата и нейните помощници са отблъскващи ,жестоки, коварни същества, готови на всичко за да запазят богатствата и властта си над хората. Но дори най-страшният злодей, дори вещицата мащеха, не могат да се противопоставят на красотата и добрината на Снежанка. Злите сили губят битката и краят на историята е щастлив.
Зрителите ще имат удоволствието да гледат красиви, необичайни ,с човешки размер кукли в брилянтното изпълнение на актьора огледало, обещават от театъра. Той оживява пред публиката всички огледални образи на хората, огледали се в него и те придобивайки живот, стават самостоятелни и неуправляеми. Царицата се моли да командва огледалото . Хиляди пъти задава един и същи въпрос“ „Коя е най-красива на земята?“ и отговорът не й харесва.
Но истината не може да се промени, огледалото казва само истината, защото ако излъже, ще се пръсне на хиляди малки парченца.
Историята е знаменателна и красива. Има смях, любов, напрежение, неочаквани обрати и прекрасна музика.

About the Author :

Leave a reply