Куклен театър “Г. Митев”-Ямбол с нови заглавия и участия във фестивали

52874758_2407086399522222_6443690080719601664_n„Баба, внуче и куче“ е най-новото заглавие в репертоара на Куклен театър „Г. Митев“-Ямбол, премиерата беше преди броени дни, на 23 февруари 2019 г. Автор е Здрава Каменова, сценография и режисура – Мария Банова, музика – Димо Стоянов П.И.Ф. Това е нова българска пиеса, за пръв път се поставя на сцена. Представлява българска съвременна приказка, адресирана към децата и възрастните, така я представи директорът на театъра Елена Дойчева.

Следващото заглавие, което ще бъде включено в репертоара на театъра, е „Снежанка и седемте джуджета“ с режисьор Бисерка Колевска и сценография Свила Величкова. Предстои и поставянето на „Храбрият оловен войник“ по Андерсен с режисьор Любомир Колаксъзов. Ще бъде представен и още един нов спектакъл – на Теодора Попова, която има две наградени заглавия на тазгодишния Национален фестивала „Михаил Лъкатник“, чийто организатор е Ямболският куклен театър.

Театърът има участие в Зимния фестивал в Пловдив, сцена „Палитра, слово“ на 27 февруари с „Новите дрехи на краля“. През май  ще се представи  на фестивала „Вълшебната завеса“ в Търговище с „Новите дрехи на краля“.

Предстоят и международни изяви. В края на месец юни – участие в Куклен фестивал „КукАрт“ в  Санкт Петербург, Русия, с „Котаракът с/в чизми“, а през септември – в  куклен фестивал в Загреб с „Новите дрехи на краля“.

About the Author :

Leave a reply