Кубрат бе по-красив, а Кличко е руски евреин….

Pulev_KlichkoНай-добре е да кажем, че Кубрат Пулев бе по-красив от Владимир Кличков преди излизането на ринга в Хамбург. Според мнозина сънародници, и по време на мача, и след него.
Така да бъде, не съм Евгени Минчев, а и това за красотата на нашия боксьор е за прегледност на ситуацията. На абсурдната ситуация, в която и Кубрат Пулев, и мнозина от българите не искат да приемат очевадното – в Хамбург българският претендент за титлата загуби с нокаут. Тежък нокаут, а не брутален, както се провикваше онова момче, което коментираше двубоя по Нова телевизия.
Брутален, все още съществуват речници, издадени от Българската академия на науките, означава груб, жесток, насилнически. В бокса терминът за такъв нокаут, какъвто, за съжаление, сполетя Пулев, е тежък..
Преди това, още в първия рунд, имаше два нокдауна, сетне още един. Не бяха за Владимир Кличко. При такъв развой на двубоя до петия рунд, помня само един професионален боксьор, способен напълно да обърне мача в своя полза – Мохамед Али.
От спортна гледна точка нещата би трябвало да са ясни – класата на украинеца е по-висока. Убийствено по-висока и добре, че нокаутът не изпрати Пулев в болница.
Кубрат се сети, че боксът не е художествена гимнастика. Не се сети обаче за друго, за тоталното превъзходство на противника си в Хамбург. Вместо това той подхвана станалата в България вечна тема за мафията..
Само че двубоят не беше в границите на България, а на по-различно място. И поне аз не срещам в чуждите медии съмнения относно превъзходството на Кличко. То няма и как да стане, защото в петия рунд един боксьор не можа да се вдигне от пода и това бе нашият Пулев…
От изявленията на българина при завръщането му в София, разбирам, че той скоро ще обясни всичко за мафията. Горе-долу ще бъде същият „епос”, какъвто измисли президентът Плевнелиев за участието си в митинг още в нощта на 10 ноември.
Не ми стана добре, когато мачът тръгна с два нокдауна на Кубрат, още повече ми стана криво при много тежкия удар, сломил всички надежди за български световен шампион сред професионалистите. Когато сънародниците ни губят, дали е на шахмат или на ринга, ми е така – криво. Но не ми е идвала, и слава Богу, идеята да търся винаги за всичко пръстът на мафията.
Но понеже се наслушах и нагледах на кръчмарски патриотизъм, мога да си представя какво чудо щеше да бъде, ако Владимир Кличко бе от Русия, а не от Украйна. Тогава Волен Сидеров щеше да бъде удавен за броени минути в някое дере, книгите на граф Лев Толстой и прочие драскачи щяха да бъдат изгорени пред парламента.
Можехме и да прекратим дипломатическите си отношения с Кремъл. Можеше, ала Кличко е украинец. Неприятна работа.
За да бъде този нелеп театър пълен, се оказа, че Пулев бил обещал на Андрея да се ожени за нея, ако спечели в Хамбург. Ама загуби, и фолк дивата сега пак няма да мине под венчило, каква трагедия!
Доста неща можехме да разберем за себе си и за нацията си в събота през нощта, а и през следващия ден. Вероятно съм пропуснал, но не вярвам, че се е минало и без позоваване на прабългарите. Без тях вече трудно може човек да си върже дори обувките.
Ако направя рекапитулация на боксовия мач, той може да „звучи” и така – Пулев преби Кличко, но реферите са от мафията и ощетиха нашето момче. Въпреки това ние продължаваме напред, макар че реванш няма да има. Това е, всъщност, без никакво значение, защото сме най-великите и най-силните.
И продължаваме напред. Макар че като погледна пак снимката на Владимир Кличко, има много съмнителен поглед. Поглед на руски евреин…
Борислав Ненов

About the Author :