Кръводарителска акция „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА”

btyВ сградата Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в град Ямбол на 5 юни 2018 г. се проведе поредната акция за безвъзмездно кръводаряване, като местна инициатива, преминаваща  под мотото: „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА!“.

    Акцията е пореден етап от дейностите за промоция на безвъзмездното кръводаряване през 2018г. на БЧК – Ямбол и Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „Св. Пантелеймон“, чрез които целим  да се повиши информираността на гражданите за безвредността и безопасността на акта на кръводаряване, да бъдат популяризирани принципите на доброволност и безвъзмездност сред обществеността, както и привличането на по-голям брой хора в активна възраст като безвъзмездни кръводарители.

Акцията се проведе за четвърта поредна година с любезното съдействие на община Ямбол  и в партньорство с ръководството на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в града и в нея се включиха служители от социалната институция и граждани на град Ямбол.

Като организатори на инициативите и по повод честването на 140 години от създаването на Български Червен кръст, БЧК – Ямбол си поставя за задача, тази година да бъдат привлечени 140 безвъзмездни кръводарители в организираните местни акции, което кореспондира пряко с обявената национална инициатива „Мрежа на доброто – 140 години – 140 добрини“.

БЧК – Ямбол изразява благодарността си към ръководството на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в лицето на Росен Русев, за проявената съпричастност, предоставяйки подходящо пространсто за работа на екипа от Отделението по трансфузионна хематология и за активното участие на служителите като безвъзмездни кръводарители.

Предстои провеждането на поредната акция за безвъзмездно кръводаряване, която ще се реализира на 12 юни 2018г., в административната сграда на община Тунджа и се посвещава на Световния ден на кръвододарителя.

bty bty

ОБЛАСТЕН СЕКРЕTАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

About the Author :

Leave a reply