Кръводарителска акция “Навсякъде за всеки”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНа 4 май 2016г., в «Комплекса за социални услуги за деца и възрастни» в град Ямбол се проведе акция за безвъзмездно кръводаряване, организирана съвместно с БЧК, Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ «Св.Пантелеймон» – град Ямбол и с подкрепата на ръководството на комплекса. Инициативата се реализира за втора поредна година, като част от дейностите по повод отбелязването на 8-ми май – Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец и е втори етап от предвидените през 2016г. дейности, отнасящи се до промоцията на безвъзмездното кръводаряване и преминаващи под мотото: “Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА!”. Първият етап бе отбелязан със Седмица на безвъзмездното кръводаряване и се посвети на Великденските празници

OLYMPUS DIGITAL CAMERAТемата, която ни обединява тази година по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец и послужи за мото на кръводарителската акция е „Навсякъде за всeки“. Наша цел е да се изтъкне универсалното присъствие, единството и безпристрастното естество на нашата работа, влиянието и приносът на нашата глобална организация, нейните служители и доброволци в подкрепа на най-нуждаещите се.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAС организирането на акцията бе дадена възможност на всеки, които желае и може да дари кръв да го направи сега, като по този начин изрази съпричастност към нуждаещите се.

Акцията се проведе паралелно и в Отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ «Св. Пантелеймон» в град Ямбол. Общият брой на кръводарителите, които се включиха в акцията е 13 за четири часа, а на четирима души, въпреки желанието им да дарят кръв  бе отказано по медицински причини.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAБЧК-Ямбол изразява благодарността си към ръководството на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в лицето на Атанаска Бонева за проявената съпричастност, предоставяйки подходящо пространсто за работа на екипа от Отделението по трансфузионна хематология и за активното участие на служителите като безвъзмездни кръводарители.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

                                                                     Добриела Праматарова

 

About the Author :