Кръводарителска акция в община „Тунджа“

11На 11 юни 2019 г. в административната сграда на община „Тунджа“ се проведе кръводарителска акция. Акцията се организира за седма поредна година от Областния съвет на БЧК – Ямбол, Общински съвет на БЧК – Тунджа, съвместно с Отделениeто по трансфузионна хематология към МБАЛ „Св. Пантелеймон” гр. Ямбол и  е по повод 14 юни – Световен ден ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител.

3Всички желаещи имаха възможност от 09.00 ч. до  13.00 часа да се включат в акцията, а в същия ден, от 15.00 часа, тържествено  бяха наградени кръводарителите. Грамотите за проявената съпричастности милосърдие в кампанията „Някой се нуждае от твоята кръв СЕГА“ бяха връчени от инж. Митко Филипов – Директор на Областния съвет на БЧК – Ямбол и от Станчо Ставрев -заместник-кмет на община „Тунджа“ и председател на Общински съвет на БЧК – Тунджа. Те благодариха на участниците за този безвъзмезден, хуманен жест, който спасява човешки живот.

4Доброто сътрудничество през годините между община „Тунджа“ и БЧК – Ямбол отново пролича в проведената кръводарителска акция. В нея се включиха дългогодишни кръводарители, сред които Станчо Ставрев и общинският съветник Йордан Йорданов, както и служители от общината, които даряват кръв за първи път.

5В края на награждаването инж. Митко Филипов сподели, че на 12 юни в зала на Националния център по трансфузионна хематология предстои да се проведе тържествена церемония по награждаване на номинираните от Областните организации на БЧК заслужили кръводарители по повод отбелязването на 14 юни, като един от отличените е предложения от БЧК – Ямбол и ОТХ – Ямбол Валентин Велев – старши експерт ОВО за община „Тунджа“. Номинацията е за принос в развитието и активно лично участие в кръводарителски акции и дейности за промоция на безвъзмездното кръводаряване.

6 7 8 91 2

About the Author :