Кръводарителска акция в община „Тунджа“

DSC05652На 14 юни, за пета поредна година, по инициатива на Общински съвет на БЧК – Тунджа, с подкрепата на Областния съвет на БЧК – Ямбол, Община „Тунджа“ и отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ „Св. Пантелеймон”, се проведе кръводарителска акция, посветена на Световния ден на доброволния кръводарител.

В залата на общината, от 9 до 13 часа, всички желаещи имаха възможност да се включат в акцията.

DSC05655Сред десетте кръводарители бяха заместник-кметът на общината Станчо Ставрев и общинският съветник Йордан Йорданов.

Същия ден, от 15.00 ч., тържествено бяха наградени дългогодишни, безвъзмездни кръводарители от община Тунджа.

Гости на церемонията бяха инж. Митко Филипов – Директор на ОС на БЧК – Ямбол и д-р Биана Милкова – Началник на отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

DSC05661Грамотите за проявената съпричастност в кампанията „Нова кръв за света” бяха връчени от председателят на Общински съвет на БЧК-Тунджа Станчо Ставрев, инж. Митко Филипов и д-р Биана Милкова. Грамота за доброволно дългогодишно кръводаряване получиха общинският съветник Йордан Йорданов и Валентин Велев старши експерт във военен отдел.

Грамота получи и старши експертът към отдел „Социални услуги“ Станислава Иванова, която дарява кръв за първи път.

DSC05664Инж. Митко Филипов от своя страна награди Станчо Ставрев с благодарност за проявената активна подкрепа в помощ на нуждаещите се.

За поредна година служителите от община „Тунджа“ кръводаряват за благородната кауза, доброволно и безвъзмездно, както са го правили и до сега. Това е показателно за доказалото се във времето добро сътрудничество между общината и Българският червен кръст.

DSC05667Приканваме всички жители и гости на община „Тунджа“, да се включат в кръводарителската акция „Нова кръв за света“.

Даряването на кръв доброволно и безвъзмездно е най-сигурната и безопасна форма, гарантираща здравето както на човека, който се нуждае от кръв, така и на дарителя.

Запомнете, че кръводаряването не вреди! Човешкият организъм разполага с естествени регулаторни механизми, които компенсират дареното количество  кръв.

Дарената кръв ще бъде достоен хуманен жест за спасяване на човешки живот!

DSC05674 DSC05675 DSC05678 DSC05681 DSC05683 DSC05686 DSC05689 DSC05690 DSC05691

 

 

About the Author :

Leave a reply