Крос „Европа” в Ямбол

photo 22aПо повод Деня на Европа, в понеделник, лекоатлетически клуб „Тунджа” – град Ямбол организира масов лекоатлетически крос „Европа” в градския парк. В него участваха около 60 ученици от няколко ямболски училища в категориите юноши и девойки от 6-ти до 8-ми клас.

Председателят на лекоатлетическия клуб „Тунджа” Капка Йоргова откри спортното мероприятие с информация за клуба, с преглед на постиженията на спортистите му и с пожелание към учениците и спортните деятели винаги да обичат леката атлетика – царицата на спортовете.

DSCN7764aСтартът на кроса бе  даден пред спортна зала „Диана” в 10:30 ч.  Участниците  изминаха две трасета – 400 метра за девойките и 600 метра за юношите.

Награждаването на победителите бе направено от общинските съветници Катя Георгиева, Капка Йоргова и Русин Ребров.  Първите трима от двата старта получиха индивидуални награди и грамоти, а на всяко училище бяха подарени баскетболни и футболни топки.

Партньор и съорганизатор на спортното събитие  бе  ОСК – Ямбол, а спонсор на кроса бе евродепутатът Илиана Йотова.

DSCN7751aС настроение и усмивки участниците в кроса се почерпиха и си пожелаха той да се провежда всяка година. Общинските съветници се ангажираха да продължат и занапред да участват в различни спортни събития и да подкрепят грижата за здравето на подрастващите и доброто им физическо състояние.

About the Author :