Кристиян Дойчев е новият спортист №1 на Ямбол

kristian-doichevСъстезателят по киокушинай Кристиян Дойчев бе избран за спортист на 2016 година. Церемонията по обявяването и награждаването на десетте най-добри спортисти на Ямбол бе в четвъртък, 15 декември, в ресторант „Тунджа”. Сребърният медал от европейското първенство в Холандия наклони везните към Кристиян Дойчев. Негов треньор е Георги Георгиев.

Любопитно е, че миналата година номер 1 на ямболския спорт стана братът на Кристиян, Георги, също състезател по киокушинкай.

Втора в класацията тази година е състезателката по борба Юлияна Янева, трети е Георги Начев,- лекоатлет, постигнал 6 място на европейското първенство за юноши в тройния скок. Негов треньор е Петрана Чамова.

На четвърто място е бронзовият медалист от европейското първенство по киокушинкай Георги Дойчев. Петата позиция зае състезателят по модерен петобой Денис Колев, класирал се на пето място в европейския шампионат за младежи. Негов треньор е Красимир Симеонов.

Габриела Георгиева, спринтьорка от лекоатлетически клуб „Тунджа”, с треньор Йордан Атанасов, бе класирана на шесто място. Тя е сребърна медалистка в бягането на 60 метра в държавното първенство за девойки, има злато от щафетата 4 по 400 метра.

На Габриела е най-добрият резултат за 2016 година на 100 метра.

Седмата позиция заслужи боксьорът Ангел Димов от БК „Ямбол”, който е сребърен медалист от държавния личен шампионат и национален състезател за мъже. Негов треньор е Дончо Дончев.

Осмото място зае шахматистката Доника Шивачева. Ученичката в Математическата гимназия се класира на 21 място на световния шампионат за девойки до 18 години. Доника бе шампион сред  девойките в ускорения шах, както и в класическия шахмат. Неин треньор е Станислав Главчев.

Атанас Чакалов, състезател по спортна стрелба, с треньор Георги Стоянов, зае деветата позиция. Той е шампион на България в стрелбата с малокалибрен пистолет при юношите. Чакалов завърши на 21 място на европейското първенство в тази възраст.

Топ 10 на ямболския спорт затваря състезателят по спортно ориентиране Пламен Георгиев.

 

 

About the Author :