Кристиан Вигенин продължава за иска оставката на земеделския министър заради чумата по дребните преживни животни

DSC07299„Това , че  има хора, които се разминават във вижданията си с политиката на ръководството на партията не означава, че те не искат най-доброто за БСП, напротив, ако има различия, те се дължат на това, че искат партията да се представи максимално добре”, отговори народният представител Кристиан Вигенин на пресконференция в Ямбол  на въпрос на журналист, свързан с коментара на политолога Димитър Ганев  по национална телевизия, че организацията на БСП в Ямбол няма да работи на максимални обороти за евроизборите, защото влиянието на Атанас Мерджанов в нея е голямо.

DSC07296Това, че Атанас Мерджанов, има влияние в партията не означава, че тя би следвала който и да е срещу собствения си интерес, допълни още Кристиан Вигенин и припомни, че на парламентарните избори през 2017 г. Атанас Мерджанов се е включил максимално в кампанията и областната организация на БСП е получила най-високия резултат на подкрепа в страната. Според него подобни коментари целят да уязвят както Атанас Мерджанов, така и ямболската организация.

DSC07284На пресконференцията присъстваха още областният лидер на БСП Митко Андонов и общинските председатели на партийните организации в Ямбол – Катя Георгиева, в община „Тунджа” – Нели Славова, в Стралджа – Мария Толева и в Елхово – Стоянка Маджарова.

Областният лидер на БСП Митко Андонов припомни, че на 21 ноември в Ямболска област ще пристигнат народни представители на БСП, за да представят „Визия за България”. До края на октомври представата за развитие на България ще бъде обсъдена във всички партийни организации и с браншови организации. В началото на декември ще бъдат проведени общински конференции, на които ще се обсъдят предложенията на граждани и на различни съсловия, а накрая ще се изготви и областна визия за развитието на региона.

DSC07294Кристиан Вигенин обобщи, че със срещите в Ямбол приключва представянето и обсъждането на „Визия за България” в страната.

Като заместник- председател на Националния щаб за европейските избори народният представител е започнал подготовката на програмата на БСП  за този вот. В нея ще бъдат отразени вижданията на левицата каква Европа иска да има оттук нататък. Той изтъкна още, че изборите за Европейски парламент са много важни, защото са определящи за насоката, в която ще тръгне Европейският съюз.

„Властта се е заела да докаже, че може да смачка поредния животновъд”, коментира народният представител Кристиан Вигенин заповедта за заличаване от регистрите на фермата на Ани Петрова от Болярово и за евтаназиране на животните й заради положителна проба на чума по дребните преживни животни.

Той настоя за отмяна на заповедта, защото времето е доказало правотата на позициите им от самото начало, че не бива да се избиват масово стадата, както това беше направено при откриване на първите положителни проби през юни и юли в община Болярово.  Народният представител изтъкна, че сега, когато са открити нови случаи на животни с антитела, се обсъждат други варианти за справяне със заболяването – не само не се избиват всички стада във населените места с положителни проби, но дори не се избиват и стадата, в които има открита такава зараза.

„Имаме всички основания да смятаме, че стадото на Ани Петрова в новите условия може да бъде запазено, още повече, че говорим за една положителна проба от стадо от 200 овце, която може да се откаже и грешка”, коментира още Кристиан Вигенин и допълни, че предложението им е да бъдат взети нови проби от стадото, за каквито настояват и собствениците на фермата.

Депутатът от БСП заяви, че продължават да настояват за оставката на земеделския министър и на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните и ще предложат и законови промени, защото в този си вид Агенцията е безконтролна, непрозрачна и не работи в услуга на гражданите.

По повод на другия скандал в държавата той коментира: „Наред с всички проблеми в здравеопазването, за което в сряда ще се гласува и вот на недоверие в парламента, има и сериозен проблем и по отношение на психическото здраве на българина и Валери Симеонов го доказва с изказване то си за майките на децата инвалиди” и настоя за незабавна оставка на вицепремиера. Той определи думите му като недопустими и незащитими, надхвърлящи всички възможни граници и затова оставането му в правителството оттук нататък е невъзможно.

About the Author :

Leave a reply