Кристиан Вигенин: „Заемите са начин на управление на ГЕРБ”

DSC07841Основната идея на кмета и на неговия екип за тегленето на кредит от 17 млн. лв. е с общински средства да се направят ремонти, за да могат на следващите местни избори да демонстрират на гражданите, че правят нещо за града, коментира на пресконференция на БСП лидерът на общинската организация Катя Георгиева. Мотивът й за тази констатация е изразено мнение в разговор след общественото обсъждане от председателя на Общинския съвет, който е заявил: „Вас ви боли, защото ние всичко това ще го направим до средата на 2019 г. и тогава в този общински съвет ще има съветници само от нашата листа”. Катя Георгиева категорично възрази срещу такова поведение, защото по този начин се доказва, че водещ мотив за искане на този кредит не е интересът на гражданите и на града, а кой ще управлява след следващите избори.

Тя припомни, че според нея този кредит е неприемлив, защото за тези 10 години кметът и неговия екип нямат изпълнен нито един голям проект, който да е на добро качество и да няма проблеми след това. Като пример тя посочи разпадащите се плочки и ръждясалите стълбове на осветителните тела в центъра, които са в такова състояние след 2 години и зададе риторичния въпрос така ли ще бъдат и стълбовете на уличното осветление, за което кметът се кани да дава с кредит 8 млн. лв.

С искания кредит от 17 млн. лв. съветниците от ГЕРБ, които ще го одобрят, ще задължат всеки един гражданин на Ямбол – от пеленачетата до възрастните хора, грубо с над 300 лв., за да се опитат да си осигурят още малко комфорт в управлението на община Ямбол, коментира народният представител Кристиан Вигенин и изрази позиция, че се надява да не им се получи, защото хората са се уморили от това управление и искат промяна. Той обобщи,че начинът на управление на ГЕРБ и на национално, и на местно ниво е със заеми и демонстрационни проекти, ако могат да излъжат гражданите да гласуват за тях.

Народният представител Николай Пенев заяви, че е категорично против размера на този заем, който ще се връща 12 години.

 

About the Author :