“Кристалната лира” на “Дианополис” бе представена на ямболската публика

Призът „Кристална лира“ за 2019 г. в категория камерни ансамбли, присъдена на Камерен оркестър „Дианополис“ от Съюза на музикалните и танцови дейци и Класик FM радио за ярки постижения в музикално-изпълнителското изкуство, бе официално представен и бурно аплодиран от ямболската публика днес, 10 ноември. Това стана при откриването на концерта „Есенни багри“, организиран от община Ямбол, общинско предприятие „Туризъм и култура“ и КО „Дианополис“ с концерт-майстор Красимира Султанова и главен художествен ръководител и диригент Константин Илиевски от 11.30 часа в Безистена.

Ваня Сулеменко, директор на ОП “Туризъм и култура“, благодари на всеки от оркестрантите, на концерт-майстора Красимира Султанова и маестро Илиевски за споделената чрез музиката емоция, „за това, че прославят името на Ямбол по този невероятно интелигентен и красив начин“. Тя определи оркестъра като „бижу в нашия град“ и му пожела да продължи да бъде вдъхновяван от подкрепата на ямболската публика, публиката от други градове и страни.

Гост-диригент на концерта „Есенни багри“ бе Григор Паликаров – щатен диригент в Националната опера и балет от 2000 г. до април 2019 г., трикратен носител на „Кристална лира“. Участва и неговата съпруга Цвета Паликарова – флейта, оркестрант-солист в Академичния симфоничен оркестър на НМА „Проф. П. Владигеров“-София. В програмата бяха включени произведения от Бах, Барток и Турина.

 

 

 

About the Author :

Leave a reply