Красимир Трендафилов-Бутрен с изложба в областната управа

БутренРоденият в Ямбол склуптор Красимир Трендафилов-Бутрен гостува на областната управа на 15 ноември, вторник, със самостоятелна изложба. Творецът не е сред шумните имена в българското изобразително изкуство, за сметка на това има респектиращо име със самите си работи – негови са пластиките  „Аз, Буки, Веди” пред Националния дворец на културата и „Походът на сънищата” в двора на Българското национално радио.

Красимир Трендафилов-Бутрен e завършил специалността “Стъкло и керамика”, а след това и „Склуптура” в  Художествената академия. Той има зад гърба си самостоятелни изложби във Венсен, Берлин и Будапеща. Във Франция, в парижкото предградие Венсен, ямболлията, живеещ в София, излага 17 свои работи в арткомплекса „Еспас Даниел-Сорано”.

Склупторът счита,че въпросите „Откъде сме? Защо сме?” ­ не само художниците, а всеки трябва да си ги задава тези, за да стигне до Бог. Няма нужда да го търси много далече. Бог не е нито в църквата, нито в религиите. Той е на една педя от носа на човека ­- в сърцето му”, казва в едно свое интервю Красимир Трендафилов-Бутрен.

About the Author :

Leave a reply