„Крайова” приземи „Ямбол” с голяма разлика

44444Баскетболистите на Крайова надиграха „Ямбол” с 92:70 на международния баскетболен турнир в Ботевград. Нашият тим се държи до втората четвърт, когато румънският противник вече излиза по-сериозно напред в резултата и се прибира на почивката с аванс от 10 точки-50:40.

Третата четвърт е кошмарна за момчетата на треньора Радионов. В нея „Крайова” бие с преднина от 17 точки и мачът е решен далеч преди последната сирена.

Уникална стрелба за 3 точки прави Травис Бюро за румънския клуб-осем от осем опита от далечната дистанция. Именно при стрелбата от тройката нашите са кошмар в срещата-от 18 изстрела вкарват само 2, което е едва 11 процента успеваемост, срещу 33 процента за съперника.

Значително по-добре е „Крайова” и при асистенциите – 20 срещу 11 за „Ямбол”. За нашия тим най-резултатен е центърът Маршавелски, постигнал 21 точки, като той има почти сто процента успеваемост от линията за изпълнение на наказателни удари-9 от 10. Националът е много силен и при стрелбата за 2 точки-6 от 9 опита.

За съжаление, само още двама от баскетболистите на „Ямбол” са на ниво в този двубой. Американският плеймейкър Тайлър Лейсър и тежкото крило Стоян Петков. Те вървят на кантар-имат по 4 борби, по 3 асистенции, малко се различават в точковия си актив. Калкана нанизва 14 точки, а Лейсър се отчита с 15 т.

Лош ден има хърватското ни крило Тони Бърнас-нито една тройка от 4 опита, нито едно завършващо подаване, само 6 точки и коефициент на полезно действие 1. Капитанът Говедаров явно още не е в ритъм, а от резервите само Стойо Чолаков има по-сериозен принос. Неравностойната скамейка се очертава като голям проблем за „Ямбол”. Гардовете Милен Костов, Иван Тенев и Виталий Телчаров имат немалко игрово време, но нямат нищо добро срещу имената си. Центърът Андрей Иванов е малко по-добре, особено като се има предвид, че той е новобранец, все още.

Само 20 дни остават до началото на първенството, а „Ямбол” така и не може да направи нужната селекция. Има нужда от още един център, както и от крило.

В първия ден от турнира домакините от „Балкан” биха „Крайова” с разлика от 30 точки. Дано днес не се случи същото и с нашия отбор.

Борислав Ненов

About the Author :