Кошмар в последните 10 минути за „Ямбол” срещу „Левски”

00599991-1Баскетболният „Ямбол” допусна пълен обрат в последните 10 минути от гостуването си на Левски и падна с 80:73 тази вечер. След силно изиграни първа и втора четвърт, воденият от Петър Петров  отбор водеше с разлика от 10 точки на почивката, един сериозен аванс, особено при опитни изпълнители, каквито има в „Ямбол”.

След почивката обаче ролите напълно се смениха и „Левски” започна да топи изоставането си. Третата четвъртина завърши при 22:17 за сините, така те влязоха в последните десет минути с изоставане от 5 точки. „Ямбол” не успява да удържи домакините и в крайна сметка победата спечели съставът, ръководен от Мануел Марков.

Най-резултатен за сините бе обичайният заподозрян Павел Иванов, който вкара 29 точки и има 9 борби, Кирил Райков реализира 14 точки и хвана 7 борби, а бившият играч на „Ямбол” Станислав Славейков добави 10 точки и овладя 10 борби.

За „Ямбол” топ стрелец бе Венцислав Петков с 21 точки, като той хвана и 6 борби, даде и четири астистенции. Стоян Петков завърши с 20 точки и 7 борби, а Говедаров с 11 точки.

„Левски” продължава да е последен в класирането  въпреки победата. Сините нямат чуждестранни баскетболисти и това даваше надежда „Ямбол” да постигне първи успех извън зала „Диана”, но нещата не завършиха добре за капитана Говедаров и съотборниците му, които допуснаха трета загуба поред.

About the Author :

Leave a reply