Кошмар в зала „Диана”–бием се сами срещу „Берое”

???????????????????????????????Ужас и безумие настъпи тази вечер в зала „Диана”, след като баскетболистите на „Ямбол” позволиха на „Берое” да им вземат мача, въпреки аванса от 17 точки. Крайният резултат е 80:82, а жълто-сините паднаха за втори пореден път от началото на първенството.

Двубоят вървя по ноти, напук на големите опасения на някои за огромен превес на съперника в подкошието, до началото на последната четвърт. Дотогава американците в тима на Стара Загора бяха разфасовани. Диуейн Джаксън, за който се изписаха куп суперлативи, бе пълна нула и нашите можеха да си позволят лукса да го оставят да стреля в несвяст от Безистена.

???????????????????????????????Стоян Петков и Маршавелски се справиха с тежкия център Мичъл Картър. На полувремето „Ямбол” водеше с 13 точки-47:34, в 26-та минута покачи преднината си на 17 точки.

Авансът на домакините малко падна преди последната четвърт, в която „Берое” влезе с изоставане от 11 точки. Само за две минути обаче „черно-зелените” от Стара Загора се върнаха в срещата и ужасът започна.

 

DSC02818Дали заради умора на американския ни плеймейкър Тейлър Лейсър, който по същество игра без смяна, дали заради загуба на концентрация и у другите от тима, а и грешки на треньора Радионов, но двубоят излезе от контрол. Докато нашият наставник държа без смяна възловите си баскетболисти, Любо Минчев въртеше често състава си и когато се искаше бърза мисъл, в „Ямбол” нея я нямаше.

???????????????????????????????Лейсър и Говедаров на два пъти не можаха да си подадат топката при вкарването и в игра, и това доведе разликата само до 1 точка в 36-та минута.След секунди беройци вече излязоха напред, а нашият тим повече не можа да поеме инициативата.

 

 

DSC02731Хърватското крило Тони Бърнас вкара най-много точки за „Ямбол”-21, но бе в много ситуации твърде пасивен и силният му показател е нереален. Мачът падна на плещите на капитана Говедаров, на Стоян Петков и на Лейсър, а те не могат да изиграят 40 минути, все пак не са от стомана.

Това позволи на иначе нямащия особена класа американски гард на „Берое” Блек да вкара решителни точки, същото стори и съвсем младият Венцислав Петков. Резервните гардове на „Ямбол” Милен Костов и Иван Тенев се оказа, че се водят само на книга. Единият влезе за 5 минути, другият за 2.

При това положение за „Ямбол” ще има и други ужасни мачове, защото е ясно, че скамейката е изключително къса и неравностойна. В крайна сметка втори успех за „Берое” и втора загуба за нашия отбор.

Борислав Ненов

About the Author :