Кошмарен мач за Тони Бърнас и Иван Тенев

БърнасКошмарен  мач изигра хърватското крило на „Ямбол” Тони Бърнас в събота срещу „Черно море порт”. В зала „Диана” вкарващият обикновено над  15 точки и печелещ над  10 борби баскетболист се оказа  най-слабото звено в състава на домакините и завърши с нулев  коефициент на полезно действие.  Крилото  потвърди тезата на някои, че се „крие” в трудните двубои – присъствието му на терена не донесе нищо добро и в нападение, и в защита.

Бърнас нито веднъж не вкара от далечно разстояние при трите си опита, не стояха добре нещата и при стрелбата му от зоната за две точки – от 8 стрелби, 3 са точни. Под коша хърватинът също бе неузнаваем  –  едва 2 борби. И всичко това придружено с четири грешки и мижавия като за  скъп баскетболист актив от 8 точки. Треньорският ни щаб даде цели 36 минути на Тони Бърнас, което надали бе оправдано, щом играта му очевадно не се получава.

Другият ни типичен баскетболист на позиция 3, Мартин Дурчев, бе използван в дълги периоди като атакуващ гард, бе далеч по-ефективен от хърватина, но още е далеч от оня Дурчев, който отчайваше противниците  до преди един сезон.

Освен Бърнас, треньорският ни щаб се натъкна и на много слабите действия на Иван Тенев. Плеймейкърът направи 12 минути, което никак не и малко при такъв труден мач, но нищо не му вървеше и приключи с нулеви показатели.

Нямаше никакви видими причини Тейлър Лейсър да стои толкова дълго на пейката, още повече, че нещата при американския гард вървяха. Вместо той да е в действие и да опита със съотборниците си да обърне мача, Лейсър влезе в последната четвърт едва 4 минути преди края на срещата.

При огромно изоставане в резултата и при компактно представил се тим като „Черно море порт” , който ни разби именно чрез  периферните си състезатели.

About the Author :