“Котка върху горещ ламаринен покрив” подготвя Ямболският театър

9073Знаменитата пиеса на американския драматург Тенеси Уилямс – “Котка върху горещ ламаринен покрив”, подготвя ДТ “Невена Коканова”-Ямбол. Премиерата ще е на 18 април. Постановката е поверена на Бойко Илиев, в ролята  на Меги (Котката) зрителите ще видят Йоана Буковска-Давидова, а Майката ще пресъздаде Янина Кашева. Участват още Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова и Анатолий Ставрев. Сценографка и художничка по костюмите е Жанета Иванова. Пиесата, която покорява публиката десетилетия наред, е за взривоопасните и покрити с лицемерие отношения в семейството на най-богатия плантатор на Юга, неизбежно изяснени на последния му рожден ден.

Пиесата на Тенеси Уилямс е само част от програмата, с която Ямболският драматичен театър тази година отбелязва 70-годишнината от обявяването му за професионален културен институт. Едновременно с това текат репетиции на френската криминална комедия от Робер Тома “Перушаната и ченгето” с гост-режисьор Владимир Петков. В нея ще участват всички актьори от трупата.

Третата премиерна постановка ще е на режисьора Николай Младенов. 70-годишният юбилей ще бъде отзнаменуван и с концерт-спектакъл на 8 октомври и издаването на юбилеен сборник.

 

 

 

About the Author :

Leave a reply