Костадин Маршавелски хвана паяжина срещу „моряците”

DSC00141aЕдинственият здрав централен нападател на „Ямбол” за мача на 2 май срещу „Черно море”, Костадин Маршавелски, хвана паяжина на резервната скамейка.

211-сантиметровият баскетболист игра едва 13 минути, и то при положение, че почти по всяко време гостите от Варна имаха ръстов играч на „втория етаж”. В отделни моменти и по двама.

Играта на национала срещу сърбина Милян Пупович не тръгна добре, но при заболяването на Франко Кащропил, пропуснал и първия мач във Варна, изборът на старши треньора Радионов се стесняваше много.

Типичните тежки крила Стоян Петков и Димитър Маринчешки хвърлиха много сили в подкошията, но Пупович е класен център, а и всички по-високи състезатели на „Черно море” вършеха перфектно работата си на „втория етаж”. При това положение, по-често влизане на 211-сантиметровия Маршавелски, който вече има и доста опит, бе наложително.

Поне да се пробва, дали играта му няма да тръгне. При гостуването във Варна, именно той стана най-резултатния за „Ямбол” с 13 точки, като бе втори по коефициент на полезно действие.

Радионов обаче се сети за него едва в последните няколко минути, когато двубоят бе напълно изпуснат. Юлиян, който бе чудесен плеймейкър, но няма никакъв опит като треньор, и в други мачове забравяше важни играчи на пейката, в една от срещите се наложи Иван Чолаков да слиза от ложата, за да го подсети да пусне в действие Павлин Иванов.

About the Author :