Корпоративна търговска банка раздала близо 10 милиона за краварници във Веселиново

sadКорпоративна търговска банка в несъстоятелност си търси парите от фирма „Као Какао бул” ООД, като очаква това да стане на 5 май 2017 година.

За тогава е насрочена в Ямболския съд първата публична продан от частния съдия-изпълнител Дженко Дженков. Фирмата-длъжник е с регистрация в София, на булевард „Цар Борис Трети”, номер 159, етаж 6, но парите от КТБ са вложени в тунджанското село Веселиново. Поне така изглеждат нещата, надали в съда на четвърти май някой ще иска да разбере къде са отишли средствата от многобройните кредити.

Почти 10 милиона лева е получила фирма „Као Какао бул”ООД от Корпоративна търговска банка, като партньорството между тях тръгва на 21 януари 2008 г., когато фирмата ипотекира имоти срещу 2 400 000 евро.

На 1 юли 2008 година софийската фирма получава втори кредит от КТБ, ипотекирайки този път имотите в село Веселиново за два милиона лева.

Две години по-късно, на 26 януари 2010 година, „Као Какао бул” прави трета ипотека, като този път тя е срещу сумата от 2 500 000 лева. Този ден в края на януари се оказва пищен откъм пари за софийската фирма, защото тя извършва още една ипотека на тази дата, срещу 400 000 лева.

Най-напред нещата поема частният съдия-изпълнител Мариян Петков, след това работата отива при ямболския „бирник” Дженко Дженков.

На 5 май тази година в Ямболския съд ще се продават пет краварника, както и кравеферма, която е на площ от 44 декара в местността „До село” във Веселиново. Кравефермата се продава ведно с построените в имота сгради, а те са : ветеринарна лечебница, на площ 162 кв. метра, Столова от 178 кв. метра, баня-филтър, трафопост , бетонова площадка и кланица.

На публичната продан ще се предложат и още имоти на софийската фирма „Као какао бул” ООД, намиращи се пак във Веселиново : телчарник на площ от 683 кв. метра, родилно/краварник/, който е от 840 кв.метра, помпена станция, хидрофор и противопожарен водоем.

Началната цена, от която ще стартира проданта, е 1 105 713 лева.

 

About the Author :

Leave a reply