Корнелия Нинова идва за първи път като лидер на БСП в Ямбол

DSC01935Председателят на БСП Корнелия Нинова избра знаковата дата – 9 септември, за да посети за първи път Ямбол като партиен лидер. Според  думите й това е знак на уважение към постигнатия от региона първи резултат за БСП на последните парламентарни избори.

След като обиколи четирите общини от Ямболска област, взимайки участие в честванията на 9 септември в Стралджа, Елхово, Болярово и „Тунджа”, Корнелия Нинова беше посрещната от ямболските социалисти пред офиса им, за да даде пресконференция в него.

DSC01937Искаме си обещаната нова болница на Ямбол, каза тя пред медиите, обяснявайки, че ако трябва непрекъснато ще питат какво става с тази болница, след като толкова време тя е все сред предизборните обещания на ГЕРБ.

На въпрос за образованието лидерът на БСП уточни, че те имат сериозни различия с управляващите и дори са използвали правото си да сезират Конституционния съд по някои текстове на Закона за предучилищното и училищното образование.  До края на месеца БСП ще инициират национален дебат за образованието, на който канят учители и директори от цялата страна, за да изготвят предложения за законодателни промени. Част от проблемите са делегираните бюджети, изтъкна Корнелия Нинова, защото вече за всички е ясно, че те не спомогнаха за подобряване качеството на образованието и затова трябва да се преразгледат.

DSC01958На въпрос как се отнася към слуховете, тиражирани в медиите, че се готви фракция в БСП, Корнелия Нинова отговори, че не им вярва и смята, че са преувеличени.  Тя подчерта, че са демократична партия и всеки има право на собствено мнение, но то се изразява в техните колективни органи – националния съвет и конгреса, и когато те вземат решение, всеки член трябва да се съобразява с него. „Смятам, че това е някаква жълтория”, така Корнелия Нинова определи публикациите в медиите за създаване на клуб „Милионер” в Пловдив и подготвянето на нейн „пуч”.

DSC01963По-късно лидерът на БСП се включи в традиционното честване на 9 септември пред Братската могила. По пътя до там Корнелия Нинова не пропусна да поздрави и да се здрависа с всички, които видя, и да ги изслуша. Едни искаха помощ да се възстанови стария паметник на съветската армия в парка, показвайки й снимки как е изглеждал, други я поздравяваха и я насърчаваха да не се отказва и да продължава да отстоява идеите на партията.

DSC01971На Братската могила, където са заровени останките на загиналите антифашисти в периода 1923-1944 г., новият председател на БСП – Ямбол Катя Георгиева не само очерта ролята на датата 9 септември, но и изтъкна защо той е начало за ново развитие на страната.  По думите й загиналите антифашисти са светли умове, които са отстоявали своята мечта да живеят в различна държава, където всеки ще има шанс и няма да има отхвърлени хора. В края на речта си тя изтъкна, че социализмът е жив, за него днес не трябва да се умира, а трябва да се живее и работи отговорно, достойно и с вяра, защото смисълът на една идеология е не само в спомените, в тъгата по отминалото време и по поруганите ценности или в мъката по жертвите, а в това да виждаш своето бъдеще като бъдеще на цялото общество. Социализмът е жив не само, защото съграденото по неговото време е безспорно, а поради смисъла и същността на своя обществен идеал, който не е просто богатство и по-добър живот, а социално-нравствена система в една високо развита икономическа среда, каза още тя.

DSC01975Бяха поднесени венци и цветя пред Братската могила от гостите, сред които бяха народните представители, отговорникът на НС на БСП за Ямболска област и др., след което всички присъстващи положиха своето цвете в знак на признателност.

След честването в препълнената голяма зала на община Ямбол Корнелия Нинова се срещна с членове е симпатизанти от Ямбол и региона.

Тя благодари на хората, че са дошли да отбележат 9 септември с заедно с тях, и изтъкна, че е в Ямбол да изрази своето уважение за това, което са направили на президентските и парламентарните избори, постигайки най-висок резултат за БСП. Тези резултати са знак, че вие сте хора, които съгражданите ви оценяват като достойни, че нашите идеи, представени чрез вас, се оценяват високо, те са и оценка не само за партията, а и за всеки от вас лично, защото партията е всеки нейн член, каза тя и призова хората да не губят духа, вярата и надеждата си.

DSC01976Днес отново имаме мисия да отстояваме ценностите за справедливост, свобода и мир и да се борим за тях, каза лидерът на БСП, след като поздрави присъстващите с празника 9 септември.

Като партия и като ръководство не сме отстъпили от това, което ви обещахме в предизборната кампания, а работим последователно и неотклонно и използваме всички средства, за да бъдем реална алтернатива, каза още лидерът на БСП, като припомни всички внесени законопроекти от тях, в следване на голямата и стратегическа цел – преодоляване на бедността и увеличаване на доходите.

DSC01978Очертавайки приоритетите на БСП за следване на тази цел, тя призова хората да не губят кураж, самочувствие и желание за промяна, защото много хора имат нужда да виждат в тях водачи, които са смели, вярват в победата и ще им дадат друг хоризонт.

Давайте на хората надежда и кураж, че промяната е възможна в България, ако ние сме заедно и все повече хора ни последват в тази битка, каза още Корнелия Нинова и заяви, че ще доведат до успешен край започнатото – да променят България според социалистическите ценности – справедливост, равни възможности, свобода и благосъстояние на народа.

DSC01981Като част от срещата Корнелия Нинова връчи членските книжки на 9 новоприети социалисти, а организациите в самата партия – на ветераните, на жените, на младежите й бяха подготвили подаръци и поздравления.

От името на общинската организация на БСП – Ямбол Катя Георгиева подари статуетка на богинята Диана, която е символ на Ямбол с пожелание „Бъдете силна, стреляйте в точните цели, ние сме зад вас”. Развълнувана, Корнелия Нинова благодари на всички за топлото посрещане и за незабравимата среща.

DSC01982 DSC01984 DSC01985 DSC01987 DSC01993 DSC01994 DSC01997 DSC02007 DSC02012 DSC02015 DSC02023 DSC02025 DSC02030 DSC02037 DSC02042 DSC02063 DSC02069 DSC02070 DSC02095 DSC02126 DSC02129 DSC02135 DSC02137 DSC02147 DSC02148 DSC02149 DSC02151 DSC02153 DSC02165

About the Author :