Концерт-спектакъл за 80 години СУ „Св. Климент Охридски“

Ямбол, 26.11.2019 г.

С тържествен концерт-спектакъл, зареден с много патриотизъм и българщина, Средно училище „Св. Климент Охридски“-Ямбол, отбеляза снощи в Голямата зала на общината своя 80-годишен юбилей и патронен празник. Гости на празника бяха областният управител Димитър Иванов, Стойко Стойков – началник на Регионалното управление на образованието-Ямбол, много ученици, учители и родители.

През препълнената зала с вихрен танц излизаха една по една танцовите паралелки на училището – негова гордост и запазен знак, за да се съберат всички на сцената и посрещнат символичната Майка България. Не по-малко знакови са паралелките по изобразително изкуство в училището.

Концертът продължи с лирично-носталгична нотка – прожектираха се кадри с вида на училището през годините – как то се е променяло във времето. „Преди 80 години в град Ямбол се появява ново училище. 80 години в него хиляди деца са усещали магията на българското слово, омайвали са се от дивната красота на песните и танците, от очарованието на цветовете и багрите, пътували са в света на историята и са осъзнавали, че да си българин е гордост. Нарекли са училището на името на великия учител, строител на българската църква и неуморния просветител Климент Охридски – една от най-светлите личности в българската история, истински светец“, анонсираха водещите.

Концертът продължи с прекрасни индивидуални и групови изпълнения, вкл. на вокална група „Бижу“ и др.

 

About the Author :

Leave a reply