Концерт в село Тенево по случай 30 години от създаването на община „Тунджа“

1На 6 октомври 2017 година, с тържествен концерт под надслов „Тунджа, земя благословена“ на фолклорен ансамбъл „Тунджа“ завърши празничната програма на община „Тунджа“ по повод 30-годишнината от създаването на общината.

Той се проведе в народно читалище „Просвета-1910“, село Тенево, пред над 500 души публика.

През 1987 година с Указ на Държавния съвет № 3005 се създава нова община в България, обхващаща 44 села от бившия ямболски окръг. Наречена е с името „Тунджа”

2Гости на събитието бяха Кристиан Вигенин и Николай Пенев, народни представители в 44-то Народно събрание, Атанас Мерджанов – народен представител в 38-мо, 40-то и 41-во Народно събрание, общински съветници от Общински съвет „Тунджа“, кметове на общини, представители на официалните делегации от Република Беларус и Република Полша, представители на общинската администрация, жители и гости на село Тенево

3 „…Успехите ни през тези изминали години са многобройни, но за мен и за цялото ръководство на общината винаги най-важни са били и ще бъдат хората, които са ни мотивирали и стоят в основата на тези успехи. Защото най-голямата ценност на нашата община са именно хората и земята, която ни вдъхновява. Земя благословена, земя, възпята от нашите талантливи тунджански поети и писатели.

4Благодаря на всички Вас, тунджанци, които с делата си през тези 30 години направихте така, че ХОРА, ЗЕМЯ и ТРАДИЦИИ да се слеят в едно неразривно цяло, което днес с любов наричаме нашата община „Тунджа“!….“, каза в словото си по повод празника кметът на общината Георги Георгиев.

Приветствия, по повод празника на община „Тунджа“ отправиха народният представител Кристиан Вигенин и представители на официалните делегации от Република Беларус и Република Полша.

5Празничният концерт, по случай 30 годишнината на община „Тунджа“ съвпадна и с 60-годишния юбилей на Петър Димитров – директор и хореограф на фолклорния ансамбъл.

Едно след друго се редуваха певчески и танцови изпълнения на народни песни от различни кътчета на страната, в изпълнение на фолклорен ансамбъл  „Тунджа“. Певиците разкриха с кристалните си гласове красотата и изяществото на народната песен. Танцьорите изпълваха сцената не само с вдъхновяващи и грабващи сетивата вихрени танци и красиви костюми, а и създаваха естествена и неподправена естетическа наслада от магията на българските фолклорни танци.

6Изпълненията на фолклорния ансамбъл се съпровождаха с неспиращите аплодисменти от многобройната публика.

Програмата на концерта за пореден път доказа, че няма нищо по-силно, по-близко до хората от тяхната земя.

Концертът беше достоен завършек на отбелязването на една достойна годишнина – 30 години Община „Тунджа“!

7 8 9 10 11

 

About the Author :