Концертът на Любе в Ямбол

DSC00690Концертът на руската група „Любе” на 18 юни в Ямбол се превърна в събитие за хиляди, залели ямболския площад, за да видят, но най-вече, за да чуят култовите музиканти. И очакванията им не останаха излъгани – изпълненията на вокалиста на групата Николай Расторгуев и на тримата бек вокалисти бяха невероятни, макар че пееха на живо.

Сред публиката видимо се открояваха и много руски граждани, вероятно повечето от тях живеещи в България, които решиха, че ще заявят присъствието си с руски знамена, плакати и фанелки, посветени на Путин. Според общината на концерта е имало фенове на групата от цялата страна и от чужбина, но едва ли са били над 20 000, както беше отразено.

При откриването на концерта кметът Георги Славов беше видимо развълнуван, дали от многохилядното множество, което той видя от сцената, или от това, че посрещна толкова прочута група в Ямбол. Той се опита да представи набързо забележителностите на града като Безистена, Кабиле и заяви, че това е своеобразно откриване на новия ямболски площад.

Грандиозният концерт бе обезпечен със специална озвучителна система и допълнителни видео екрани, които позволяваха хората в другия край на площада да бъдат съпричастни със случващото се на сцената.

Лидерът на групата Николай Расторгуев специално поздрави ямболлии празника на града. Любопитно беше, че руските музиканти успяха да се качат на сцената и да запеят дори преди обявения час 21 часа. Много нови и непознати за публиката песни прозвучаха от сцената, но музикантите все пак изпяха „Гитара семиструнная”, „Не валяй дурака, Америка”, „Там за туманами”, „Ты неси меня река” и „Кон”, която беше жест към публиката, защото Николай Расторгуев я испя акапелно. Когато чуеше позната песен публиката просто полудяваше и целият площад пееше с музикантите, но за съжаление те така и не направиха жеста да изпеят най-популярните си песни. В края на концерта публиката започна да скандира още, Николай Расторгуев испя още една песен и докато всички очакваха да запеят поне „Позови меня тихо по имени”, започна зарята, която реално замени биса на „Любе”.

А иначе зарята наистина беше грандиозна, сякаш да подхожда на концерта на големите „Любе”. Въпреки лекото разочарование, че не са успели да чуят част от любимите си песни на живо, ямболлии останаха очаровани от концерта и заляха след това интернет с клипове и снимки. Така че ямболският концерт вече е увековечен и в интернет пространството.

 

About the Author :