Концертът на “Джипси Кингс”, Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” – истински празник, впечатляваща атмосфера

DSC00349Истински празник, впечатляваща атмосфера и настроение имаше снощи, 16 юни 2019 г., на концерта, посветен на днешния празник на Ямбол – Св. Дух. Всички суперлативи са уместни, когато на сцената са “Джипси Кингс”. Още след първите минути ти става ясно защо са толкова големи, защо са харесвани и обичани по целия свят. Освен мелодичната и популярна музика, от която кръвта кипва, изключително магнетични, комуникативни, артистични и топли. Музикалността извира от тях – един по един те се изреждаха да пеят солово поредното парче, ритмични и безупречни в танците, магьосници на инструментите, на които свирят.  Чико Бучики, заедно с още двама от основателите на легендарната група –  братята Канут и Пол Рейес, са топ-изпълнителите, които излязоха на големия концерт. Заедно с тях бяха още 15 изключителни музиканти и певци – DSC00259формата „Original Gypsies“, в който те правят турнета по света от 2018 г. Страхотната джипси-фиеста се състоя в центъра на Ямбол точно толкова емоционална и красива, както бе обещана в предварителните изявления на изпълнителите.

Разбира се, появата на световните артисти на сцената, беше предшествана от кмета на Ямбол Георги Славов, който поздрави жителите и гостите на града с празника. Той отбеляза, че вече 12 години концертите, посветени на празника на Ямбол, се превръщат и в национално събитие, тъй като се канят изпълнители от световна величина. Кметът говори и за помията, която всяка вечер се излива от телевизорите, и за настоящия празник като DSC00219възможност за известно време да се откъснем от този негативизъм. Имаше и думи, отправени към гостите, дошли от близо и далеч – да видят промяната в Ямбол, да се връщат тук, а и “да ни похвалят, защото имаме нужда от това.”

Концертът бе обявен за 20 часа, но започна с около половин час закъснения. В първата част сцената бе за Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”, включително обичаните от всички Стоян Янкулов – Стунджи на барабаните и Иван Лечев на китарата. Разбира се, към края Стефан Вълдобрев не пропусна култовата от миналото песен “Обичам те, мила” за белите маратонки и старозагорската гара. Още в началото на концерта той сподели специалното DSC00236място, което заема Ямбол в сърцето му, особено след неотдавнашното заснемане тук, в читалището, на част от филма “Далеч от брега”, получил награда “Златна роза” на кинофестивала във Варна.

Публиката пя и танцува заедно с изпълнителите, а зарята накрая бе толкова мощна и продължителна, че единият от изпълнителите от “Джипси Кингс”, които бяха заварени на сцената да допяват последната си песен, обобщи на разбираемия за всички международен език: “Супер финал!”

DSC00180 DSC00182 DSC00184 DSC00190 DSC00194 DSC00217 DSC00218 DSC00221 DSC00256 DSC00285 DSC00293 DSC00296 DSC00297 DSC00299 DSC00304 DSC00311 DSC00318 DSC00320 DSC00324 DSC00338 DSC00339 DSC00351 DSC00355 DSC00364 DSC00369 DSC00371 DSC00378 DSC00380 DSC00382 DSC00384

Светлана Чамова

 

About the Author :

14 Comments to “Концертът на “Джипси Кингс”, Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” – истински празник, впечатляваща атмосфера”
 • Ямболлия
  June 17, 2019 - Reply

  Това , с концерта,медията ви го отрази,но защо днес,когато градът ни има празник,не го зеститите на съгражданите ни? Така медията ви ,не показва,че милее за ЯМБОЛ.

 • До Ямболлия
  June 17, 2019 - Reply

  Ами много просто, защото не милеят, не четеш ли какви лъжи се леят от тази медия. Не виждаш ли, че всяко нещо е оплюто.

 • delnik1
  June 17, 2019 - Reply

  В “Делник” няма лъжи, има факти, изразени позиции, но не и лъжи. Не разбираме защо сте на мнение, че само който хвали властта, милее за Ямбол. Имаме различно мнение, точно защото милеем за Ямбол, но явно това е непонятно за вас.

 • Ямболлия до Делник 1
  June 17, 2019 - Reply

  Защо вие като българска медия,отговаряте с инициали на латиница ? Наистина има грешки,които търсите до край и под лупа. Но едно добро не признавате,направено за града. Позицията ви е продиктувана от лявата партия,а една преса трябва да е обективна и да робува на никаква идеология,какъвто 100 процента точен съм аз. Нямам политически господар. От вас,като утвърдена с годините ямболска медия се искаше,просто и ясно да честитите на съгражданите ни празника . И разберете,аз не хваля власт,а направено,и съм НЕЗАВИСИМ !

 • Стоян
  June 17, 2019 - Reply

  Ямболлия, не се занимавай с тях, както виждаш са или добре “стимулирани”, или зомбирани. Не става въпрос за властта, а за Ямбол, за децата ни. Но явно мразят местната власт, а вече и града. По-зле са от “Работническо дело”. Не си дават сметка, че техният слугинаж минава всичи граници. Но да признаеш, че е направено много за града, трябва да имаш поне малко честност и морал! Но тази медия просто си пише, за каквото й плащат. Но за съжаление работят против града, в който живеят. Това са дребни душици….. Умрях от смях….”ние боравим с факти”….Поне да не ти отговаряха, защото те си знаят какви са им “фактите”.

 • Ямболлия до Стоян
  June 18, 2019 - Reply

  Прав си за всичко Стоянчо. Бъди жив и здрав . Живот и здраве и на близките ти и на всички ямболци. И тези ,които са против казаното от нас,да са живи и здрави и те.

 • delnik1
  June 18, 2019 - Reply

  Направеното се вижда от всички и общината и нейния пресцентър, в който работят четирима служители, редовно се хвалят за това и ние никога не сме спрели да публикуваме техните информации. Но като журналисти пишем за това, което не се вижда, защото това е и ролята на медията. А ако бяхме като “Работническо дело” щяхме да хвалим до премала направеното от властта и от партията, която управлява. Както виждате ние се опитваме да бъдем техен коректив.

 • Радостина
  June 18, 2019 - Reply

  На интересна дискусия попаднах. Прочете си материалите Delnik1, за всички общини …ние също ги четем… все пак и ние живеем в този град. Вие не се опитвате да бъдете коректив, не се самозалъгвайте и не се опитвайте нас да ни заблуждавайте… “и нейния пресцентър, в който работят четирима служители, редовно се хвалят за това…” Първо – показателен е изразът ви “редовно се хвалят за това”, второ – ПОРЕДНАТА ВИ ЛЪЖА – ЧЕТИРИМА СЛУЖИТЕЛИ. Не са четирима, как не ви е срам да лъжете за нещо, което елементарно може да се провери , нали и ние ямболлии влизаме в тази сграда , нямате ГРАМ СРАМ. Казвате, че не лъжете , а отговаряте с поредната НАГЛА ЛЪЖА!!!! Как да ви вярваме , много подценявате гражданите на Ямбол….

 • delnik1
  June 18, 2019 - Reply

  Грешка, не са четирима – трима са, едната от скоро назначените вече е напуснала и затова и ние се заблудихме. Това, заради което изобщо започнахме да пишем, е че ние не лъжем, а изразяваме позиция. Дали тя ви харесва, или не, е ваша преценката, но все пак не става въпрос за лъжа. Фактите са верни, интерпретацията е различна.

 • Стоян
  June 18, 2019 - Reply

  Позицията на Делник е доста субективна що се отнася за Ямбол. Прочетох ви статиите за Тунджа и Болярово… Едно разбрах от написаното за тях-там “цъфтят и връзват ”

 • баба от село
  June 19, 2019 - Reply

  Ми баба, че обществен диалог липсва, да ти доказвам ли. Само виж колко народни подписки бяха напусто. Народецът няма кой да го чуй за нищо. Едни милиони хвърчат за какви ли не глупости, та не бяха ли диферсикации баба, та не бяха ли електронизации, изолации и демокрации. Ама болница нямами баба. Децата ни са неграмотни и избягаха баба. И като дойдоха новите американски войници оня ден, младите момичета живнаха, може и тъмнички бебета да са родят още догодина. То пълна заетост, пък хорта не могат да си платят сметките. За народа никой не мисли баба.

 • Страхил
  June 19, 2019 - Reply

  ” За народа никой не мисли баба.”

  Като искате “някой да мисли за народа”, да не бяхте си разваляли социализЪма.

 • Има Смисъл
  June 20, 2019 - Reply

  Към авторката Светлана Чамова: В тази статия Вие имате съавтор – анонимен фотограф. Ще се научите ли, че имената на фотографите се изписват? А може би Вие сте автор на снимките?

  • Светлана Чамова
   June 20, 2019 - Reply

   Аз съм автор на снимките. Нямам съавтор за нищо в публикацията и няма нужда от този изострен тон, след като пишете за нещо, за което нямате информация. Нека се уважаваме, а и аз не съм анонимна като пишещия по-горе.

Leave a reply