Концерти, театър и музика за празника на Ямбол

3ee5c1b2ec2d0fdf49c0b39ccb0d38b2Концерти на топ –изпълнители от различни стилове- рок, поп, естрада и рап, изложби, фолклорни фиести и един уникален културен микс от фестивали ще завладеят Ямбол в празничните дни. От общината обещават, че градският парк ще се превърне в арена на веселие и творчество, на място за забавление на хора от всякакви възрасти.

Стартът на тържествата започва на 18 май и 19 май с концерт -спектакъл в спортна зала „Диана” на танцова школа „All steps- Всички Стъпки” със специалното участие на световния шампион по салса Алфредо Торес.

Кулминационната точка тази година ще е концертът на любимите на няколко поколения българи изпълнители Орлин Горанов и Кристина Димитрова. Концертът им ще бъде на 29 май в 20.00 часа в градския парк. Двамата ще изпълнят част от най-известните хитови дуетни парчета, сред които – “Детски спомен”, „Ти и аз”, “Ако си влюбен”, “Стрелките се гонят”. Подгряваща група ще е нашумялата младежка формация „Фънки Миракъл”.

Гостуването на българската естрада Лили Иванова е точно по време на празниците, но концертът й не е част от безплатните прояви в  Ямбол.

Феновете на рок – музиката ще имат възможността да чуят любимите си песни – „Две следи”, „Ледено момиче”, „Аз и ти” в изпълнение на група Д 2 и техния първи вокал Дичо в концерт на 28 май. Концертът ще подгряват ямболските рок -банди „Ямбол проджект” и „Low level”.

Специално за младежката аудитория в Ямбол на 27 май пристигат R&B звездите Дивна и VenZy.

Традиционният вече Арт фестивал „Отворени пространства“ тази година ще провокира с темата „Пробуждане“. Двудневната програма (30-31 май) включва български и чуждестранни изпълнителни на етно музика, работилници на открито, артистични инсталации, лятна читалня, базар на био продукти – храни, козметика и др. Откриването е със специалното участие на Теодосий Спасов.

Програмата с културните събития, посветени на Деня на Ямбол се допълва и от 20-ото издание на театралните празници „Невена Коканова”, от 16 до 20 юни на ямболска сцена ще бъдат представени най-добрите постановки на театри от София, Варна, Перник, Русе, Благоевград и др.

Музикалните празници „Златната Диана”, които също част от празничната програма на Ямбол, ще се проведат от 30 май до 6 юни.

 

About the Author :