Конференция, посветена на антифашизма

???????????????????????????????На 30.09.2014 г. в залата на Община „Тунджа” беше проведена теоретична конференция на тема „Антифашизмът – мост между поколенията”, организирана от Общински съвет на БАС- Тунджа и Общински младежки съвет – Тунджа.

Конференцията беше открита от Калинка Косева – председател на ОбС на БАС – Тунджа. Присъстваха Георги Георгиев – кмет на община „Тунджа”, Нели Славова – председател на БСП – Тунджа Станчо Ставрев – зам. кмет на община „Тунджа”, Кирчо Карагьозов – кандидат за народен представител от БСП, Янка Джендова – председател на Областното ръководство на БАС- Ямбол, участници в антифашистката съпротива, дейци на Антифашисткия съюз и общественици. Гости на конференцията бяха антифашисти от гр. Средец, начело с Георги Янков –д-р на ПН. Почетен гост на конференцията беше и партизанинът Николай Иванов, на 92 г. Същият предостави книгата си „Моето бойно минало”, която беше връчена на докладчиците. Представители на селата Скалица, Веселиново, Ген. Инзово, Роза , Симеоново и др. разказваха за жертвите в борбата против фашистката власт и зверствата, понесени от населението в общината през периода 1923 -1944 г. Посланията към младежите бяха да се противодейства на проявите на неонацизъм, шовинизъм и расизъм.

С почетни грамоти „Заслужил деец на антифашисткото движение” бяха удостоени Николай Иванов, Атанас Илчев, Ирина Чапърова, Продан Стамов, Петър Демирев и посмъртно Иван Белчев.

About the Author :