Конференция на младежкото БСП

DSC_9984aНа 29-30 март 2014 г. се проведе Втората отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение на БСП. Конференцията се състоя в зала 3 на НДК и участие взеха 595 делегати от цялата страна с 20 делегирани представители от област Ямбол. На форума младите социалисти избраха новият си председател, 25-годишната Вероника Делибалтова от Сливен. За представители в Националния съвет на Младежкото обединение от Ямболска област бяха избрани Красимир Йорданов от Ямбол –делегиран представител и Янко Добрев от Стралджа.

Гости на събитието бяха и членове на Изпълнителното бюро на БСП, народни представители, кандидати на Коалиция за България за евродепутати, президентът на ПЕС-Жени ЗитаГурмай и др.

През втория ден на конференцията новият председател и членовете на ръководния орган в младежкото обединение бяха поздравени лично от Сергей Станишев. Той сподели пред младите хора: “Искам от вас да бъдете защитници, да поставяте въпросите си и обществото да знае, че има кой да го защити”. Той призова също така членовете на младежкото БСП да запазят чувствителността си към несправедливостта.

В работата на отчетно-изборната конференция взеха участие Калоян Калиманов – делегат от Ямбол, Светослов Стоев – делегат от Ямбол, Стелиана Димитрова – делегат от Елхово и Цветелина Тончева – делегат от Стралджа.

About the Author :